Gheorghiță a menţionat că măsura de a organiza maratonul vaccinării împreună cu evenimente artistice va fi luată pentru „a da un semnal de dorinţă de revenire la normalitate şi la micile plăceri pe care le aveam până acum, cum ar fi să mergi la un concert sau la teatru”.
„Nu întâmplător au fost alese aceste două locații, Sala Palatului și Biblioteca Națională. Sunt locații foarte mult vizitate, la care oamenii se strângeau în număr mare, mergeau la concerte, mergeau la spectacole”, a precizat Valeriu Gheorghiță la Digi24
Întrebat dacă la maratonul de vaccinare de la București vor fi și evenimente artistice, în care se va cânta, Valeriu Gheorghiță a răspuns „categoric da”.
„Exact în felul acesta îmi doresc să fie organizat acest maraton. Ne apropiem de vară, de sezonul cald, când oamenii își doresc pe bună dreptate să renunțăm la atâtea restricții, ne dorim cu toții o viață mai plină de bucurii. Tocmai de aceea, vreau să fie un semnal cât se poate de clar și de ferm că ne dorim cu toții revenirea la normalitate”, a explicat doctorul infecționist militar.
Nu putem să reuşim unii fără ceilalţi. Sunt oameni care stau şi se uită de pe margine şi evaluează ritmul campaniei de vaccinare. Cred că primul lucru, ca să meargă bine campania de vaccinare, este să mergi să te vaccinezi.
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă:
Maratonul vaccinării de la Bucureşti, urmat de evenimente similare în centre universitare
Conform medicului infecționist militar, maratoanele vaccinării în marile centre universitare, precum cele din Târgu Mureş, Cluj, Iaşi şi Craiova, ar urma să aibă loc în weekend-ul 14-16 mai sau în cel următor.
„Este un demers al corpului medical, al Universităţilor de Medicină şi Farmacie, cu implicarea tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale, ca un semnal de solidaritate şi de dorinţă de a reveni la normalitate”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.
Țintele Guvernului: 5 milioane de români vaccinați la 1 iunie, dublu la 1 august
Pe 5 aprilie, premierul Florin Cîțu a anunțat pentru prima dată că obiectivul este ca până la finalul lunii mai să fie 5 milioane de persoane vaccinate.
Tot atunci, el a vorbit despre planul pentru renunțarea la măsurile restrictive, precizând că „un comitet interministerial va asigura revenirea la normalitate de la 1 iunie”.
Pe 22 aprilie, a avut loc prima ședință a Comitetului interministerial. Apoi, într-o scurtă conferință de presă, Florin Cîțu a anunțat că, dacă România va avea 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, atunci ar putea fi ridicate anumite restricții, nu și masca.
Pe 25 aprilie, prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că al doilea obiectiv al Guvernului este ca până la 1 august să fie 10 milioane de români vaccinați.
De la începutul campaniei, din 27 decembrie 2020, 3.037.698 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în România. 1.243.193 au fost vaccinate cu prima doză, iar 1.794.505 şi cu doza de rapel, conform datelor transmise duminică de Comitetul Național de Vaccinare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro