Medicul militar a explicat că pentru „ușurarea accesului la vaccinare”, se va mediatiza programarea directă prin telefon, care, deși există și în prezent, „este insuficient exploatată”.
„Vom promova foarte mult programarea directă telefonic. Adică sunând la același număr unic, la nivel național, operatorul de call-center va face programarea. Această facilitate deja funcționează, dar este insuficient exploatată, aș putea spune. Fără ca beneficiarul să își mai creeze un cont în platformă, operatorul îl va programa direct și îi va transmite când trebuie să meargă să se vaccineze”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.
Coordonatorul Campaniei de vaccinare a adăugat că, în ceea ce privește mediul rural, se caută variante care să ușureze accesul la imunizare: „Pentru mediul rural în mod deosebit, dar nu numai, ne dorim să creăm acele oficii de programare, adică să existe un ghișeu în care să se poată face programări la vaccinare”.
Facilitate pentru vârstnicii din zonele rurale
Valeriu Gheorghiță a menționat că a studiat cum procedează alte țări în privința programării la vaccinare și că va încerca să aplice acele metode și în România.
Suplimentar, tot pentru mediul rural, ne dorim să existe și programarea directă. Adică să dedicăm un interval orar, în a doua parte a zilei, în care oamenii se pot prezenta direct la vaccinare, în mod deosebit persoanele peste 60 de ani.
Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță:
„Există diverse modalități pe care le-am văzut implementate în alte țări, în care campania de vaccinare a funcționat foarte bine. Și putem să luăm și noi în calcul aceste modalități diferite care completează programarea”, a încheiat doctorul infecționist militar.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro