Această abordare a fost avansată în contextul în care cercetătorii au ajuns la concluzia că tulpina Omicron provoacă forme mai ușoare de boală comparativ cu variantele anterioare ale SARS-CoV-2.

„Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutaţii şi creştem şansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potenţial legat de o virulenţă mai scăzută”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

De altfel cei mai mulți experți internaționali îi contrazic pe cei care ar fi dispuși să se infecteze cu Omicron pentru a obține imunizarea. Specialiștii avertizează că nimeni nu ar trebui să își dorească așa ceva, din simplul fapt că și-ar pune în pericol sănătatea sa și a celorlalți.

Mai mulți experți consultați de CNN au prezentat câteva motive pentru care infectarea voluntară cu Omicron nu este de dorit. Printre acestea, faptul că boala provocată de noua tulpină nu este doar „o răceală mai urâtă”, infectarea poate duce la apariția sindromului „long COVID”, cu efecte ale bolii pe temen lung, iar numărul mare de pacienți ar pune presiune pe spitale.

 
 

Urmărește-ne pe Google News