„Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială de la Agenția Americană pentru Medicamente și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc, cu vârsta între 12-15 ani, să se vaccineze”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Miercuri, după anunțul Pfizer că serul dezvoltat în cooperare cu BioNTech a are o eficacitate de 100% la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, Valeriu Gheorghiță a spus că „este o veste foarte bună faptul că acest vaccin își dovedește eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea și la grupa de vârstă mai mică de 16 ani”.

„Va fi un avantaj suplimentar, în special pentru copiii care sunt în evidență, din păcate, cu boli cronice, boli care îi expun la un risc crescut de a face forme severe, chiar dacă sunt la o vârstă mică”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, la Digi24.

Întrebat câți tineri peste 16 ani s-au vaccinat, medicul infecționist militar a răspuns: „Cred că vorbim de câteva mii de persoane. Ne-am uitat și la această grupă de vârstă, cum ne-am uitat și la grupa de vârstă de peste 100 de ani”.

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că speră ca la finalul lunii aprilie România să ajungă la peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic.

Joi, 1 aprilie, numărul persoanelor vaccinate în România, de la debutul campaniei, a ajuns la 2,04 milioane, cu peste 57.000 adăugate în ultimele 24 de ore.

Urmărește-ne pe Google News