Valeriu Gheorghiță a explicat ca în zonele rurale capacitatea de vaccinare trebuie să crească cu ajutorul medicilor de familie, a centrelor mobile, dar și prin intermediul unui „simplu” telefon prin care o persoană ar putea să se programeze direct la unul dintre centrele fixe.

„Pentru persoanele respective, care nu cred că sunt foarte puţine, ţinând cont că vorbim de circa 50% din populaţia României care trăieşte în mediul rural, trebuie să găsim alte metode pentru a ajunge să se vaccineze şi anume prin intermediul medicilor de familie, prin intermediul centrelor mobile de vaccinare şi prin creşterea accesului la vaccinare în centrele deja fixe”, a spus valeriu Gheorghiță la Digi FM.

„Ne gândim din ce în ce mai mult la schimbarea modalităţii de programare cel puţin pentru centrele care sunt în mediul rural şi anume să existe chiar posibilitatea de adresare directă la centrul de vaccinare sau printr-o anunţare prin intermediul telefonului. Să se sune, să îţi faci o programare în centrul respectiv, dar care să fie mult mai uşor şi să nu fie condiţionată. Să sune, pur şi simplu, direct la centrul de vaccinare, îşi stabileşte ziua în care poate să se prezinte şi să se prezinte la centrul de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a anunțat că în perioada următoare se aşteaptă la o creştere a ritmului de vaccinare.

„Ne aşteptăm la creşterea în continuare a ritmului de vaccinare. Nu ne-am făcut un obiectiv din a avea liste de aşteptare foarte lungi, de a avea un timp crescut de aşteptare. Eu cred că situaţia ideală este atunci când o persoană se trezeşte dimineaţă, vrea să se vaccineze şi să poată să facă acest lucru chiar în aceeaşi zi”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Nu îmi doresc să avem liste de aşteptare, îmi doresc în schimb o adresabilitate crescută la vaccinare şi, dacă se poate, cu timp de aşteptare cât mai redus”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

FOTO: Hepta 

Urmărește-ne pe Google News