„Este important să creştem numărul de cabinete de medicină de familie în care se vaccinează. Sunt, în momentul de faţă, peste 2.360 de cabinete de medicină de familie care au activitate de vaccinare, cele mai mult primind vaccin de la compania Johnson & Johnson şi s-au administrat până la acest moment peste 167.000 de doze de vaccin în cabinetele de medicină de familie”, a transmis Valeriu Gheorghiță, joi, potrivit Agerpres.
Medicul militar a mai spus că rata cea mai mare de acoperire vaccinală se înregistrează în Capitală.
„Municipiul Bucureşti are cea mai mare rată de acoperire vaccinală. Ne apropiem de 45% din populaţia eligibilă, urmat de Cluj, cu peste 41% rată de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă şi vorbim de o rată de acoperire vaccinală la nivel naţional de aproape 25% din populaţia eligibilă”, a mai precizat șeful CNCAV.
În total, de la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate un număr de 4.594.058 de persoane. Dintre acestea, 322.956 au primit prima doză, iar 4.271.102 au primit ambele doze, se arată în cel mai recent bilanț al autorităților.
Soluții pentru vaccinarea la sate
Valeriu Gheorghiţă a mai spus că în fiecare zi o echipă mobilă de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi prezentă în localităţile din mediul rural, astfel încât, până la sfârşitul lunii august, în cele peste 2.800 de comune din România să se asigure accesul populaţiei la vaccinare.
„În fiecare zi, o echipă mobilă va fi într-o comună, într-o localitate din rural în următoarea perioadă, încât, până la sfârşitul lunii august, în cele peste 2.862 de comune din România să avem echipe mobile care să asigure accesul populaţiei la vaccinare, pentru a ne pregăti foarte bine pentru perioada următoare, care s-ar putea să fie asociată cu un alt val de îmbolnăviri. Tendinţa este de a mobiliza cât mai mult echipe mobile mai ales către zonele rurale”, a mai adăugat medicul militar.