„Într-adevăr, va fi o săptămână de foc, la propriu, având în vedere temperaturile foarte ridicate. De mâine (n.r. – marți, 9 iulie), temperaturile vor fi în creștere în cea mai mare parte a țării. Vorbim de temperaturi între 35 și 37 de grade, dar local este posibil în partea de sud să ne apropiem de 38-39 de grade și în același timp și nopțile să devină unele tropicale în cea mai mare parte a țării, pentru că minimele nu vor coborî sub 20 de grade”, a explicat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN,

De asemenea, șefa ANM a avertizat că de la mijlocul săptămânii, mai ales începând de joi, nu este exclus să se înregistreze primele valori de 40 de grade din această vară, la umbră.

Valul de căldură se va extinde, astfel că, de marți, temperaturile ridicate vor fi resimțite în mai multe zone.

Canicula se va intensifica în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei. ANM anunță temperaturi maxime de 35…37 de grade și local 38…39 de grade în sud. Totodată, minimele nu vor mai scădea sub 20 de grade, ceea ce înseamnă că nopțile vor fi tropicale.

Aproape 40 de grade în București

Și locuitorii Capitalei se vor confrunta cu canicula și disconfortul termic ridicat. Conform prognozei speciale pentru București pe care meteorologii au emis-o pe 8 iulie, marți, temperatura va fi de 38…39 de grade, în timp ce minima va fi de 18…22 de grade Celsius.

Urmărește-ne pe Google News