Valul de căldură se va restrânge joi, 5 septembrie, anunță meteorologii, care au emis o avertizare cod galben pentru Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei. Este vorba despre județele: Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timișoara, Arad și Bihor. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 35 grade Celsius.

Cod galben de caniculă în opt județe

Pentru ziua de 5 septembrie, ANM anunță o temperatură maximă de 30… 32 de grade Celsius în București, iar cea minimă va fi de 16… 17 grade Celsius.

Joi, potrivit meteorologilor, valorile termice se vor situa în general peste mediile climatologice ale perioadei, astfel că vremea va fi călduroasă în jumătatea de sud-vest a ţării, local caniculară şi cu disconfort termic, mai ales în Banat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 35 grade Celsius, izolat mai scăzute în estul Transilvaniei, pe litoral şi în deltă

În Moldova, local în Dobrogea şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi înnorări temporar accentuate şi perioade cu ploi ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat cantităţile de apă vor fi însemnate (15 – 25 l/mp).

În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar averse slabe vor fi posibile izolat, îndeosebi la munte – după-amiaza, iar spre sfârşitul nopţii – în Banat.

Urmărește-ne pe Google News