Crișana, Banatul, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei se află astăzi, 8 iulie, sub un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

În aceste zone, „temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, anunță meteorologii.

Codul galben de caniculă este valabil, luni, 8 iulie. Foto: meteormania.ro

Marți, canicula se va extinde și se va intensifica în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei.

ANM anunță temperaturi maxime de 35…37 de grade și local 38…39 de grade în sud. Totodată, minimele nu vor mai scădea sub 20 de grade, ceea ce înseamnă că nopțile vor fi tropicale.

Codul galben de caniculă este valabil marți, 9 iulie. Foto: meteoromania.ro

Aproape 40 de grade în București

Și locuitorii Capitalei se vor confrunta cu canicula și disconfortul termic ridicat. Conform prognozei speciale pentru București pe care meteorologii au emis-o astăzi pentru intervalul 8 iulie, ora 10.00 – 10 iulie, ora 10.00, „luni, temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, iar marți va fi de 38…39 de grade”, în timp ce minima va fi de 18…22 de grade.

Urmărește-ne pe Google News