Luni, 19 august, sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei se află sub cod portocaliu de caniculă.

Valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei.

Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 35 – 38 de grade și minimele de 18 – 23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală), potrivit ANM.

Județele aflate pe 19 august sub alerte cod roșu, portocaliu și galben de caniculă

În același timp, în județele Timiș și Arad a fost emis cod roșu de caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 38 – 39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19 – 25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Restul țării se află sub cod galben de caniculă. Doar zona litoralului nu este vizată de avertizări meteo.

Vreme caniculară și marți

De asemenea, ANM anunță că valul de căldură se va menține și marți, 20 august, în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei, fiind emis cod galben de caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

De asemenea, codul portocaliu de caniculă se menține în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei.

Aici, disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36 – 38 de grade și minimele de 18 – 23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

Județele aflate pe 20 august sub alerte cod roșu, portocaliu și galben de caniculă

În continuare, în județele Timiș și Arad, valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade.

Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18 – 23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Urmărește-ne pe Google News