Anunțul premierului Ludovic Orban le-a dat
speranță patronilor de pe litoral, dar și turiștilor. Acesta a anunțat,
sâmbătă, că sectorul turistic va fi reglementat după 1 iunie.

Încă de acum câteva zile a fost forfotă pe litoral, unde angajații au început să facă reparații și curățenie.

În acest weekend în Vama Veche se lucra de zor. Câteva magazine s-au deschis, dar și tarabele cu mâncare, de unde oamenii pot să își cumpere sandvișuri, omlete sau clătite.

Pe strada principală, care până acum era pustie, au început să apară primii oameni. Pe plajă și la terase angajații nu stau o clipă.

Pe plajă, la ”Stuf”, muncitorii au scos umbrelele din magazie, chiar dacă, pentru moment, nimeni nu poate comanda nimic.

Sâmbătă, câteva mașini au parcat lângă plajă, iar oamenii care se bucurau de priviliștea mării au respectat măsurile de distanțare socială. Cei care au venit pentru un moment de relaxare la malul mării sunt persoane care locuiesc în apropiere și care până acum au stat în case.

Mai mult, după ridicarea stării de urgență s-a dat liber și la pescuit. La malul mării pescarii și-au instalat deja undițele și au așteptat captura.

Dacă anul trecut pe vremea asta în Vama Veche muzica răsuna din toate colțurile, acum liniștea a pus stăpânire pe stațiune. De la magazinele deschise de patroni se putea auzi muzica ușor, cât să nu deranjeze pe nimeni.

Pandemia de coronavirus a lovit în plin turismul românesc. Dacă de 1 mai stațiunile de pe litoral erau arhipline, anul acesta au fost goale, iar asta a însemnat și pierderi uriașe pentru patroni.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 20

Urmărește-ne pe Google News