Cară produsele în portbagaj
Iar vorba a mers din om în om şi astfel Florentina şi fratele ei au ajuns să aibă comenzi şi de la persoane care lucrează în bănci sau în companii multinaţionale. Îşi dau întâlnire în oraş şi acolo mută marfa dintr-un portbagaj în altul.
“După ce copiii primesc comenzi la telefon, eu şi soţul meu strângem legumele din solar. De la 5 dimineaţa intrăm la lucru şi ieşim pe la 10, iar după ce se mai domoleşte căldura, intrăm iar la cules, de la 6 seara până când apune soarele. Cam la 7 zile culegem legumele. Oamenii vin la noi, că ştiu că de aici iau totul proaspăt”, ne-a declarat Gabriela Vlad (66 de ani), mama Florentinei.
Cum deosebeşti produsele
Legumele sănătoase se deosebesc de cele cu E-uri în primul rând prin formă, spun specialiştii. “Roşiile şi legumele care provin din grădinile sau din serele ţăranilor au forme neregulate şi, de obicei, după 3-4 zile de la cumpărare, se înmoaie. Cele care rezistă mai bine de o săptămână după ce au fost cumpărate şi nu-şi pierd forma, care de obicei e perfect rotundă, sunt hibrizi specifici pentru păstrare la raft, deloc sănătoşi”, ne-a spus Gheorghe Vlad, preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Legume.
Gheorghe Vlad
E bine să fiţi atenţi şi la produsele pe care le cumpăraţi, în special cele de origine animală, care se vând la marginea drumului, pentru că nu întotdeauna sunt ţinute în condiţii optime de temperatură.
fotografii: Vlad Chirea
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro