“Unui lider nu-i e frig niciodată”

N-a rezistat nici cinci minute şi a început să dea semne că-l strânge frigul. Timp de o jumătate de oră, cât a durat inspecţia, primarul şi-a frecat palmele încontinuu şi s-a mişcat de pe un picior pe altul, probabil pentru că îngheţase. Întrebat de ce nu a venit echipat ca pentru deszăpezire, şeful de la 5 a răspuns: “Unui lider nu-i e niciodată frig. Dacă vrei să fii lider, trebuie să rezişti”. Îngheţat sau nu, Vanghelie i-a luat la rost pe şefii firmei care face deszăpezirea în sector. “Am primit zeci de reclamaţii de la cetăţeni. Pe străduţe n-aţi făcut nimic. Amendă! 10 străzi, câte 500 de milioane amendă (50.000 de lei noi – n.r.)”, a tunat şi fulgerat mai-marele sectorului 5.

Nu poate rezilia contractul

Încă din 2010 serviciile de salubrizare şi de deszăpezire din sectorul 5 au fost preluate de Municipalitate. Astfel, Primăria Capitalei este cea care plăteşte pentru curăţenia din sectorul lui Vanghelie. În aceste condiţii, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, edilul nu poate cere rezilierea contractului existent, aşa cum i-a ameninţat joi noapte pe reprezentanţii societăţii de deszăpezire.

Copos a venit cu ajutoare în Vrancea

După ce omologul său de la Steaua s-a dus să deszăpezească Vrancea cu surle şi trâmbiţe, ceva mai discret, patronul echipei de fotbal Rapid Bucureşti, George Copos, a ajuns şi el, zilele trecute, în trei comune din judeţ, cu 17 tone de alimente pentru oamenii izolaţi. “Mă bucur că pot să ajut câteva comunităţi locale“, a declarat Copos.

Înfruntă gerul de afară în apă

Pe un frig de-ţi clănţăne dinţii, câţiva turişti stau tolăniţi, în costume de baie, în apa termală aburindă. Este un tablou pe care îl poţi vedea, zilele acestea, la Băile Herculane. Oamenii vin din toate zonele ţării să se bucure de apa care are 30 de grade şi apoi să se tăvălească prin nămeţi ori să se scalde în râul Cerna. “Vin numai iarna aici şi parcă apa asta caldă, iar apoi apa aia rece, dar şi aerul curat mă fac să fiu sănătos tun”, a mărturisit un turist din Cluj.

140 de localităţi sunt în continuare izolate

140 de localităţi sunt încă izolate şi 84 de drumuri judeţene sunt blocate, fiind în continuare afectate de zăpadă 22 de judeţe, potrivit situaţiei anunţate ieri de oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor. De asemenea, potrivit acestora, peste 4.600 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri intervin la nivel naţional, cu 1.350 de vehicule.

Dacia a trimis ajutoare

Angajaţii Dacia au fost impresionaţi de drama prin care trec sinistraţii din judeţele Buzău şi Vrancea. Ei au donat pentru oamenii afectaţi de zăpadă 9.300 de litri de lapte pasteurizat, care le-ar asigura o parte din hrană.

Mii de elevi, în vacanţă forţată

Elevii din Vrancea vor sta şi astăzi acasă. În Buzău rămân cu lacătul pe uşă mai mult de 100 de unităţi de învăţământ, iar 16 inspectorate şcolare judeţene au raportat maximum 40 de unităţi de învăţământ închise.

Record la consumul de energie electrică!

Consumul mediu de energie electrică a atins în luna februarie maximul ultimilor 10 ani, a declarat directorul general al Transelectrica (TEL) Octavian Lohan. “În februarie am avut mai multe recorduri. În 3 februarie consumul mediu zilnic a fost de 8.400 MWh, cu mult peste maximul ultimilor ani. Consumul mediu în februarie a fost de 7.749 MWh, cea mai mare valoare din ultimul deceniu”, a declarat Lohan într-o conferinţă de presă.

Drumarii Capitalei, anchetaţi de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a pornit o anchetă ce vizează 11 companii (Tehnologica Radion, Euro- Construct, Straco Grup, Delta Antrepriza, Pro Cons XXI, RCV Global Group, Swietelsky Construcţii Feroviare, Strabag, Eurovia-Construct, Global Service Proiect şi Drum Concept), care realizează asfaltări în Bucureşti. “Avem indicii că ar exista o înţelegere între companiile inspectate, de a participa cu oferte formale la licitaţii, fără să concureze în mod real”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele consiliului. Se bănuieşte că firmele s-au înţeles şi au participat la o licitaţie în aşa fel încât să împartă un contract de peste 345 milioane de euro.

Scăpăm de ninsori, dar dăm peste ceaţă

Temperaturile vor fi, la acest final de săptămână, uşor mai ridicate decât până acum, iar ninsorile vor fi înlocuite de ceaţă în zonele joase ale ţării. Mâine şi poimâine termometrele vor arăta chiar şi 6 grade în partea de vest a ţării, în timp ce minimele vor atinge valori de -10 grade. Ninsorile se vor transforma în fulguieli şi singurul fenomen meteo care le mai dă bătăi de cap şoferilor va fi ceaţa, în estul şi sud-estul ţării.

 
 

Urmărește-ne pe Google News