1. Infuzie din coajă de portocală
Prepară o infuzie din 5 g de coajă uscată de portocală lăsată 15 minute în cana cu apă clocotită, acoperită cu un capa. Când s-a răcorit, bea cu înghiţituri mici şi vei simţi cum stomacul se linişteşte.
2. Suc de cartofi şi lămâie
Stoarce 250 g de cartofi curăţaţi de coajă, tăiaţi bucăţi şi amestecă sucul astfel obţinut cu sucul unei lămâi. Bea câteva înghiţituri înaintea fiecărei mese din zi.
3. Ceai de tei cu scorţişoară
Încheie o masă mai copioasă cu o cană de ceai de tei, în care ai amestecat puţină scorţişoară măcinată şi două picături de suc de lămâie.
4. Ceai de cimbru
Prepară o infuzie din 5 g de cimbru uscat la 250 ml (o cană) de apă clocotită. Lasă la infuzat zece minute, apoi filtrează. Bea câte o cană după fiecare masă. Repetă de câte ori este nevoie.
5. Infuzie de ovăz
Pune 20 g de ovăz în 250 ml de apă caldă și lasă la infuzat cinci minute. Lasă ceaiul să se liniștească, apoi filtrează. Bea o cană pe zi.
6. Suc de lămâie cu miere
Amestecă sucul stors dintr-o jumătate de lămâie cu 5 ml de miere în 250 ml de apă caldă. Bea câte o cană după fiecare masă.
7. Usturoi
Mestecă, în fiecare dimineață, un cățel de usturoi – ajută la prevenirea și vindecarea a numeroase afecțiuni ale căilor digestive. Vei avea nevoie de un întreg arsenal pentru a atenua mirosul (periuţă şi pastă de dinţi, apă de gură, gumă de mestecat, câteva frunze de pătrunjel sau de mentă, câteva boabe de cafea mestecate conştiincios), dar o să poţi spune adio problemelor de digestie.