Cercetarea, realizată de Indian SARS-CoV-2 Genomic Consortia (INSACOG) şi de National Centre for Disease Control (NCDC), a relevat că varianta Delta (B.1.617) şi tulpina sa secundară B.1.617.2 pot să se răspândească foarte repede în rândul populației.

Totuși, acest studiu preliminar, care trebuie încă revizuit, arată că tulpina Delta, comparativ cu cea Alfa, nu a influențat în mare parte creşterea ratei de mortalitate cu până la 4.000 de decese pe zi. Acest lucru ar putea fi asociat cu sistemul deficitar de sănătate pe care îl are India sau lipsa paturilor la ATI ori a oxigenului pentru pacienți.

Potrivit studiului, varianta Delta are un grad înalt de „transmisibilitate care este cu până la 50% mai mare decât B.1.1.7, varianta Alfa detectată pentru prima oară în Marea Britanie, ca urmare a unei încărcături virale mai mari şi o capacitate mai mare de penetrare a sistemului imunitar”.

De altfel, din cauza răspândirii cu viteză a variantei Delta, dar și a faptului că cele mai recente date publicate de autoritățile britanice arată o creştere cu 46% a numărul de cazuri noi de COVID în ultima săptămână, eliminarea planificată a restricțiilor stabilită în Marea Britanie pentru 21 iunie ar putea fi amânată.

În ultimele trei luni, India a fost puternic lovită de al doilea val de COVID. Cu sistemul sanitar ajuns în colaps, țara a înregistrat de la mai puţin de 10.000 de cazuri pe zi în februarie la 400.000 de cazuri în luna mai.

Recent, cazurile au început să scadă în India. Luni, țara asiatică a înregistrat sub 100.000 de contagieri şi 2.400 de decese, cele mai scăzute cifre raportate în ultimele două luni.

 
 

Urmărește-ne pe Google News