„Am votat nimic, pentru că nu e războiul nostru și nu avem nicio miză. Adică am procedat așa: Era un coleg de la USR care filma cum luăm bilele. L-am rugat să filmeze ce fac și sub privirile lui stupefiate și ușor amuzate, am luat ambele bile într-o palmă, le-am acoperit cu cealaltă, le-am amestecat și le-am aruncat în urne. Deci nici eu nu știu ce am votat. Nu am vrut să mă manifest în nici un fel într-o dispută care nu mă interesează deloc”, i-a răspuns Pambuccian unui bărbat care l-a întrebat, pe Facebook, cum a votat.
Deputatul se apără spunând că „dacă stăteam în bănci, eram automat într-o tabără. Dacă votam la vedere, eram în cealaltă”.
„Cum nu suntem în nici una, am lăsat totul la jocul întâmplării. Din fericire, am avut și colegi plecați în delegații, adică am avut și o participare mai scăzută ca de obicei, dar din motive obiective și nu ca urmare a unei decizii”, a adăugat el.
„Am spus de la tribună că există în teoria jocurilor două tipuri de jocuri: finite și infinite. Într-un joc finit, se știu de la început jucătorii, regulile și obiectivele, iar scopul e să câștigi jocul. Într-un joc infinit, jucătorii, regulile și obiectivele se schimbă în timp și scopul este să rămâi în joc. Noi am jucat întotdeauna pentru a rămâne în joc, nu pentru a învinge. Nici nu am putea juca altfel. Sigur, atunci când un jucător care joacă finit se intersectează cu unul care joacă infinit, primul este frustrat și reacționează în continuu. Îmi pare rău dacă am creat frustrări”, a mai spus deputatul.
Mai departe, el a subliniat că și-a manifestat dezinteresul pentru „PSD contra PSD” și că a refuzat să aleagă o tabără.
„Dacă voiam să fiu într-una, eram într-un partid. Au încercat ambele tabere să negocieze cu noi, am refuzat orice negocieri. Nu e problema noastră să intervenim în luptele interne ale partidelor, plasându-ne într-o tabără sau alta, așa cum au făcut toți ceilalți”, a punctat Varujan Pambuccian, citat de Digi 24.
Moțiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată, miercuri, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.
Au fost 241 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”. Numărul total de voturi valabil exprimate a fost 251.
FOTO: Facebook.com
Citește și:
- Macovei: „Nominalizarea unui premier fidel președintelui PSD, o amenințare la adresa anticorupției”
- Nicușor Dan: Există o majoritate de guvernare favorabilă corupției și șubrezirii statului de drept
- Gabriela Firea respinge o eventuală nominalizare a sa ca premier
- Dacian Cioloș, după căderea Guvernului: PSD și ALDE au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze țara
- Meleșcanu despre noul premier: Trebuie să fie un om competent şi care să se bucure de sprijinul coaliţiei