Prognozată inițial ca imediată, schimbarea din fruntea celor 19 spitale și o rețea cu aproape 600 de cabinete școlare bucureștene a căpătat o nouă turnură, susțin pentru Libertatea surse din Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Primarul Nicușor Dan a confirmat pentru Libertatea că încă nu a demis niciunul dintre oamenii fostului edil.

Vasile Apostol le-a mărturisit colegilor, zilele trecute, că s-a întâlnit cu Nicușor Dan, care i-a confirmat că va rămâne pentru încă șase luni.

Nicușor Dan a recunoscut că s-a întâlnit Apostol zilele trecute, pentru a discuta despre problemele urgente ale spitalelor din subordinea primăriei.

El a plătit campania de laudă a Gabrielei Firea

Cine e însă Apostol?

El și-a început ascensiunea în administrație în localitatea de baștină, Târgoviște, unde a ajuns până la poziția de director adjunct al Direcției de Asistență Socială din reședința județului Dâmbovița.

Apoi, în 2018, a trecut în fruntea direcției de programe-proiecte din cadrul ASSMB.

Din această poziție, Apostol a fost cel care, în 2019, a plătit 7 televiziuni, 8 stații radio și 13 site-uri cu 5,2 milioane de lei, peste un milion de euro, pentru a prezenta realizările din domeniul sănătății. În fapt, un elogiu adus fostului primar general.

Gabriela Firea a decis ca această campanie să fie plătită de ASSMB, iar derularea campaniei publicitare a fost făcută, conform surselor din primărie, prin Direcția de Programe. „Șef aici este Vasile Apostol, o persoană extrem de apropiată de Gabriela Firea”, explica, în 2019, o sursă din PMB.

Director fără concurs, cu BMW-ul întreținut de ASSMB

Acesta a ajuns apoi, fără concurs, director general al ASSMB, printr-o dispoziție semnat de fostul primar, Gabriela Firea.

Luna trecută, ziarista de investigație Carmen Dumitrescu publica, pe site-ul investigatoria.ro, documente prin care arăta cum Apostol încheiase un contract cu ASSMB prin care mașina sa, un BMW din 2013, să fie întreținută din bani publici.

Jurnalista mai observa că toate terenurile și locuințele sale sunt obținute în decurs de doi ani, 2014-2015.

Tot în octombrie, Newsweek a scris că Apostol și-a adus și firme preferate pentru a încheia contracte cu ASSMB. Una dintre ele, Sag Civil Works, ar fi controlată din umbră chiar de Apostol, conform publicației.

Apostol: „În lipsa unei decizii de revocare, îmi fac treaba”

Când l-a numit interimar, Firea a semnat o dispoziție care îi dă lui Apostol practic un mandat nelimitat.

Conform documentului din 10 ianuarie pus la dispoziția ziarului de ASSMB, Vasile Apostol a fost numit temporar director general până la ocuparea acestei funcții prin concurs.

Dispoziția de primar general prin care Vasile Apostol a fost numit director general al ASSMB:

Contactat de Libertatea, Apostol a precizat că a avut zilele trecute trei întâlniri cu noul primar, pentru a stabili „planurile și proiectele imediate”.

Decizia mea de numire în funcția de director general ASSMB este până la ocuparea funcției prin concurs sau, evident, până la revocarea din funcție de către primarul general. Doamna Firea nu mi-a prelungit nimic în vară, discutăm de dispoziția de primar general din 10 ianuarie, care produce efecte așa cum v-am scris. În lipsa unei decizii de revocare, împreună cu colegii mei îmi fac treaba.

Vasile Apostol:

Urmărește-ne pe Google News