În mesajul său despre Călin Georgescu, pe care nu îl numește în mod direct, Vasile Bănescu afirmă: „Creștinismul nu e lene intelectuală și spirituală, sau religie întunecată de umbrele ideologiilor politice și ale patologiilor credinței de tip magic”.

Totodată, el se întreabă ce „valori creștine” promovează, de fapt, candidatul independent la prezidențiale.

„Lupta cu răul din nanocipurile strecurate perfid în băuturile răcoritoare, în 5G, vaccinuri și demonice operații de cezariană? Neutralitatea față de criminalul Agresor de la Răsărit? Suveranismul utopic și autarhismul distopic al României? Letala «înțelepciune rusească» care invadează și bombardează state suverane, amenințând Europa cu atacuri nucleare? Ortodoxismul care mărșăluiește cu „fiii și fiicele” țării spre tabere de inițiere în ultranaționalism ortodoxist cu iz legionar?”.

De asemenea, el întreabă și care este legătura dintre acțiunile politicianului și creștinism. „Cel degradat în creștinătatea de expresie magică a credinței epidermice care idolatrizează forma și ignoră conținutul?”.

„Surogate de ortodoxism, confiscate politic”

„Alternativele hâde la această manifestare publică a credinței reale exprimă doar surogate de creștinism sau ortodoxie confiscate politic și ideologic, de care Biserica, în mod natural, se dezice”, afirmă Vasile Bănescu.

„Biserica are onoranta datorie de a se dezice ferm de orice apologie iresponsabilă”. Acesta i-a criticat pe preoții care l-au susținut pe candidatul Călin Georgescu:

„Biserica are onoranta datorie de a se dezice ferm de orice apologie iresponsabilă făcută exponenților unor regimuri politice dictatoriale din trecut (anii 1930-40 urmați de comunism) sau din prezent (criminali de război condamnați internațional), indiferent de faptul că aceștia au mimat sau mimează public credința creștină, chiar în timp ce o instrumentalizează politic cu cinism”.

Totodată, precizează Bănescu, „a nu o face, ar însemna nu doar decredibilizare, ci situare, fie și episodică, la antipodul Evangheliei lui Hristos”.

În aceste condiții, arată Vasile Bănescu, „clericii, nu altcineva, ar trebui să fie primii care să o apere fidel și adecvat la realitate de asaltul unor elucubrații pseudocreștine debitate solemn, nu să o trădeze conjunctural pentru a valida public personaje care confundă prioritățile reale ale României cu izolarea sa internațională și cu satelizarea ei în jurul unei „Russkiy Mir” care îi pictează în biserici pe antihriștii secolului 20 (Lenin și Stalin).

Călin Georgescu a câștigat primul tur la prezidențiale

Primul tur al alegerilor prezidențiale din România s-a terminat cu victoria neașteptată a lui Călin Georgescu, un candidat care și-a făcut campanie pe TikTok, cu videouri care au milioane de afișări fiecare. Inițial, Marcel Ciolacu era pe primul loc în sondaje, iar duminică seară, 24 noiembrie, exit-poll-urile l-au confirmat câștigător.

Peste noapte însă, după numărarea oficială a voturilor, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Luni dimineață, 25 noiembrie, Marcel Ciolacu a căzut oficial pe locul al treilea, după Călin Georgescu și Elena Lasconi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News