„Statele membre ale UE au şi e firesc să aibă o absolut totală independenţă de legiferare în sfera dreptului familiei, respectiv a căsătoriei”, precizează Vasile Bănescu, după ce Parlamentul European a votat ca toate căsătoriile sau parteneriatele între persoane de același sex constituite într-un stat membru UE să fie recunoscute în toate statele membre.

Aşadar, nu se poate (im)pune problema recunoaşterii obligatorii a aşa-ziselor căsătorii homosexuale în întreaga UE. Aceasta e o construcţie politică democratică, nu totalitară.

Vasile Bănescu:

Potrivit acestuia, poziţia bisericilor creştine, dar şi a celorlalte culte religioase din România faţă de căsătorie rămâne aceea „fondată pe legea morală universală” a „uniunii dintre bărbat şi femeie”.

„Poziţia bisericilor creştine, dar şi a celorlalte culte religioase din România faţă de căsătorie (instituţie civilă rezervată natural de-a lungul istoriei exclusiv uniunii dintre un bărbat şi o femeie) este poziţia firească fondată pe legea morală universală care stă la baza oricărei societăţi sănătoase din trecut, prezent şi viitor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Parlamentul European a adoptat cu 387 voturi „pentru”, 123 de abţineri şi 161 voturi „împotrivă” Rezoluţia privind drepturile LGBTIQ în Europa, a informat Asociaţia Accept, potrivit căreia se dă un semnal politic puternic către Comisia Europeană şi statele membre UE.

 
 

Urmărește-ne pe Google News