„Sunt impresionat de cazul prezentat. Personal, nu îl cunosc, însă am citit articolul apărut în Libertatea(…).Ce se poate face concret? Domnul se poate adresa Serviciul Social al Patriarhiei Române, ca să simplificăm lucrurile, puteți să-i oferiți numărul meu de telefon, să mă contacteze dacă are posibilitatea, de asemenea, Asociația Diaconia a Patriarhiei Române, avem și un centru în cartierul Pajura pentru persoane fragilizate social, unde ar putea să fie primit. Vă promit că implicarea mea personală este sinceră și firească în acest caz”, a declarat Bănescu.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Viorel să locuiască alături de copii lui acolo, purtătorul de cuvânt al BOR a răspuns: „Măcar peste sărbători, până se identifică o soluție”.

„Este cu atât mai impresionant având în vedere că bărbatul lucrează ca zilier pe șantierul Catedralei Neamului”, a adăugat Bănescu.

„Este necesar să precizez că toate persoanele care muncesc pe șantierul Catedralei Naționale, sunt persoane care au o relație exclusiv cu angajatorul lor, care este firma constructoare. În momentul acesta sunt chiar mai multe firme implicate în construcția de pe șantier, deci nu Patriarhia Română este angajatorul lor. Dar, în contextul acesta, aș putea spune că firesc ar fi să aibă un contract, însă nu cunosc detaliile cazului, nici rațiunile care stau concret la baza situației domnului”, a mai spus Bănescu.

Problema este însă alta. Etapele de lucru pe șantierul Catedralei Neamului sunt fluctuante ca timp, în sensul că există lucrări care necesită o anumită calificare, care se închid la un moment dat, se deschid alte fronturi de lucru, necesită alte specializări, nu știu exact pe ce perioadă poate fi încheiat un asemenea contract în cazul domnului respectiv, dar firma constructoare ar putea să rezolve o asemenea problemă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al BOR.

Libertatea a publicat miercuri povestea lui Viorel Manoilă, bărbatul care locuiește în prezent în subsolul unui bloc situat în Piața Iancului din București. Viorel, care n-a avut niciodată un acoperiș deasupra capului, lucrează pe șantierul Patriarhiei din 2010.

 
 

Urmărește-ne pe Google News