Împreună cu artistul Dan Bittman, doctorul Monica Pop, creatoarea de modă Dana Budeanu sau senatoarea Diana Șoșoacă, avocatul Gheorghe Piperea face parte din seria antivacciniștilor și contestatarilor politicilor sanitare. De aproape doi ani, în primul rând televiziunile Antena 3 și România TV, dar și un număr important de site-uri, au expus pe larg discursul antiștiință al acestor personaje din ce în ce mai vehemente.
„Români nevaccinați, suntem majoritari! Boicotați mallurile, boicotați supermarketurile!”, a fost una dintre ideile exprimate de avocatul Gheorghe Piperea, la un miting antivaccin în iulie anul acesta.
Piperea consideră pandemia COVID „o farsă”. „Este momentul să spuneți NU, este momentul să spuneți că sunteți majoritatea în această țară, este momentul să spuneți că v-ați săturat de această inducere în eroare, de această farsă!”, a spus avocatul, la aceeași adunare.
Într-un articol publicat acum două zile în Cotidianul, Gheorghe Piperea își continuă linia de gândire. El consideră că pentru efectele secundare ale vaccinurilor a venit vremea „răzbunării judiciare pe producători, importatori, politicieni, medici aflați în conflict de interese, pentru că sunt plătiți de producători, influenceri pro-vaxxeri și nazistofili, spitale, stat”.
Apoi, Gheorghe Piperea a atacat ziarul Libertatea. El a scris: ”Ziarul globalist și ultra-pro-vaxxer «libertatea» (ce nume prost ales …) scria ceva despre acest «neînsemnat» subiect prin 2016; mă întreb ce părere au acum ziariștii pro-Vladuț V. de la «libertatea» despre acest fenomen, care a crescut exponențial din 2016 până în prezent, chiar dacă este un subiect ascuns de ochii opiniei publice, mai ales că acum este camuflat de presiunea pe spitale pusă de «această boală nenorocită», pe care lumea a pus-o în gestiunea acestor neterminați”.
Articolul la care avocatul face referire este aici și este unul dintre numeroasele articole scrise de-a lungul ultimilor ani de Libertatea în legătură cu infecțiile nosocomiale.
Libertatea a fost primul ziar care, în mai 2020, a publicat informația legată de subraportarea infecțiilor nosocomiale în pandemie. De aici s-a declanșat o lungă serie a redacției: despre bărbatul mort de nosocomiale după ce negativase de COVID, despre faptul că în timpul guvernului Orban s-au subraportat infecțiile mai rău ca la „Colectiv”, despre decesele în urma infecțiilor nosocomiale din spitalul nou ROL2, unde se tratează bolnavii de COVID, precum și alte articole.
Tot Libertatea este cea care l-a întrebat repetat pe președintele Klaus Iohannis despre legătura dintre mortalitatea din ATI și infecțiile nosocomiale, până când acesta a adus un raport pe tema infecțiilor în fața opiniei publice.