Argentina
Diaconu, ghid român, s-a stabilit aici în urmă cu un deceniu. Românca nu mai are de lucru în aceste zile,
stă acasă, forțată de împrejurări. Ea ne-a povestit ce se întâmplă în această
perioadă la Veneția.

Argentina
Diaconu este ghid la Veneția din 2007. A fost primul ghid local și a însoțit
prin oraș sute de mii de turiști. Pentru ea, să nu mai fie în mijlocul
turiștilor este nefiresc.

În aceste zile este acasă, în cartierul de pe uscat Catene, după ce toate grupurile de turiști și-au anulat vizitele până la începutul lunii iunie.

Financiar, este un dezastru, dar trebuie să renunțăm pentru cei bolnavi, pentru bătrâni. Este un război împotriva unui inamic invizibil și reducem pe cât posibil contactul cu alte persoane. Pierd 60-70% din cât câștig pe un an în aceste trei luni, martie, aprilie, mai. În cazul meu, lucrând pe cont propriu, nu primesc nici un ajutor din partea statului.

Argentina Diaconu, ghid în Veneția:

Argentina Diaconu

Imaginile din Veneția și cartierele alăturate arată dimensiunea izolării. Argentina Diaconu ne-a spus că oamenii nu sunt panicați, dar preferă să fie resposabili.

Italienii delimitează spațiile în cafenele cu bandă adezivă

“Până acum o săptămână și eu eram de partea opusă, o consideram o isterie. Cu toate acestea, consider că trebuie luate măsuri drastice în țară. La noi în cartier s-au luat câteva măsuri simple, dar eficiente. Spre exemplu, la barul din cartier au delimitat spațiul la tejghea cu bandă adezivă, l-au lipit la fiecare metru, așa se menține distanța cerută”, a mai spus Argentina.

Într-un mesaj postat pe Facebook, românca povestește cum este acum viața ei Veneția.

“Văd că mulți dintre voi sunteți foarte îngrijorați pentru mine. (…) Sunt bine, chiar foarte bine, stau în sfârșit și eu puțin acasă. În ultimii ani, ori de câte ori am avut ocazia, am încercat să fac ceva, să merg pe undeva cât mai departe de casă. Casa pe care mi-o dorisem atât de mult devenise aproape un hotel. Această izolare, pe cât de mult la domiciliu, încerc să o văd ca pe o oportunitate, ca un fel de călătorie în casa mea. Ideea mi-a dat-o, chiar azi, fetița mea de 5 ani, care, la un moment dat, plimba prin casă o păpușă într-o cutie de carton zicând «călătorim la mare, la munte , la mamaie»… De data aceasta o să călătorim… prin casă, prin curte și puțin prin cartier. O să profit de această perioadă acasă ca să termin o carte despre Veneția și despre români”, a scris Argentina pe pagina sa.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Urmărește-ne pe Google News