Procurorul general Tarek William Saab, un apropiat al lui Maduro, a precizat că au mai fost emise, de asemenea, mandate de arestare pe numele altor 11 persoane – inclusiv activiști, jurnaliști și soldați pentru presupusa implicare. Pe lângă președintele venezuelean, vizat de acest presupus plan de asasinare era și ministrul Apărării, Vladimir Padrino.
„Toți suspecții și-au mărturisit vina și au dezvăluit informații despre planuri”, a anunțat procurorul general într-o conferință organizată luni.
În timpul conferinței televizate regulate pe care o ține luni, Nicolas Maduro l-a autorizat pe Padrino să îi demită și să le retragă gradele tuturor celor implicați din armata venezueleană.
„Pedeapsa maximă trebuie să le fie aplicată: pentru terorism, complot și trădare”, a declarat președintele Nicolas Maduro.
El a mai acuzat opoziția că lucrează alături de Statele Unite pentru a-i submina autoritatea. Guvernul Maduro a acuzat „extrema dreaptă”, așa cum numește opoziția, că a primit „sprijin” de la CIA și DEA din Statele Unite pentru a complota împotriva sa.
Autoritățile au lansat, de asemenea, un videoclip despre care afirmă că prezintă legătura dintre lidera opoziției, Maria Corina Machado, și complot. De asemenea, Saab a spus că „vor urma mai multe arestări”.
Într-o conferință de presă, Padrino a dezvăluit că ancheta este în desfășurare de mai multe luni și informații au rămas secrete, întrucât „discuțiile” dintre Maduro și Statele Unite, care au dus la un schimb de prizonieri, aveau loc în același timp.
În 2018, Maduro a fost ales pentru un al doilea mandat, într-un scrutin pe care SUA și alte câteva țări l-au catalogat ca fiind o farsă. Maduro s-a angajat să organizeze alegeri „libere și corecte” în 2024. Cu toate acestea, principala candidată a opoziției, Maria Corina Machado, nu va avea drept să candideze din cauza unor presupuse infracțiuni, inclusiv acuzații de corupție și de sprijinire a sancțiunilor impuse de SUA.