Venite tocmai din Rusia, Olga Macarova (foto) şi fiica sa în vârstă de 16 ani s-au așezat la coada formată pe mai mulți kilometri în apropierea Catedralei Mitropolitane din Iași. După mai bine de 12 ore de așteptare, acestea au reușit să treacă prin fața raclelor așezate spre închinare în baldachinul din Curtea Mitropolitană, notează Agerpres.ro.
Detaliul cutremurător despre moaștele Sfintei Parascheva. Veșmintele ei poartă un blestem!
Rusoaicele au mărturisit că au venit special de la Moscova la Iași, pentru a se ruga la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. A profitat de ocazie să-și întâlnească o prietenă care s-a căsătorit cu un ieșean în urmă cu doi ani.
„Prima dată am fost la Iaşi acum cinci ani. Am mai fost în pelerinaj prin mai multe ţări, dar atunci am rămas profund impresionată de ce am simţit şi trăit la Iaşi. A fost o adevărată mângâiere duhovnicească. M-am simţit atât de bine şi mi-a mers într-atât de bine încât am decis să vin şi anul acesta. A fost şi un bun prilej de a-mi revedea prietena. Ieri dimineaţă am ajuns în Iaşi, azi noapte ne-am aşezat la rând şi iată că acum am ajuns”, a declarat Olga Macarova, conform sursei citate.
De profesie medic, Olga Macarova a spus că a fost impresionată de arhitectura și de istoria orașului. Fiica ei și-a propus să vină la Iași pentru a studia medicina.
REPORTAJ/ Noaptea la Sfânta Parascheva. Pelerinii și-au adus pături și perne și dorm în catedrală: „Și anul trecut am prins același loc” (FOTO&VIDEO)
Până în prezent, peste 80.000 de pelerini au trecut prin fața raclelor cu sfintele moaște. De asemenea, alți 10.000 de credincioși așteaptă la o coadă de aproape patru kilometri pentru a se închina la Cuvioasa Parascheva și la Sfânta Muceniță Ecaterina.
Sfânta Cuvioasă Parascheva, numită în popor Sfânta Vineri, este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei. Ea a trăit în prima jumătate a secolului al XI-lea şi s-a născut în Epivat (azi Boiados) în Tracia, pe ţărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol. Moaştele sale au fost aduse la Iaşi în urmă cu 377 de ani, pe 13 iunie, de domnitorul Vasile Lupu.
În preajma zilei de 14 octombrie, când se sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa.
sursă foto: bzi.ro
Citește și Comerțul atinge cote…mistice la pelerinajul de Sfânta Parascheva! La ofertă, unguent mânăstiresc, brâu cu psalmi și cruciulițe din aur medical!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro