Parchetul General a analizat datele furnizate de comisiile competente în cazul acuzaţiilor de plagiat care i-au fost aduse premierului Victor Ponta în legătură cu teza sa de doctorat. În urma analizei, Parchetul a decis că Victor Ponta nu a plagiat, citează AGERPRES, Biroul de relaţii publice din cadrul Parchetului General.

În 2012, Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Augustin Ofiţeru au anunţat că au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat. Cei trei susţineau că Victor Ponta şi-a însuşit atât drepturi morale cât şi patrimoniale, deoarece lucrarea ar fi conţinut 113 pagini copiate prin metoda „copy-paste” din operele altor patru autori.

Acţiunea celor trei a venit ca urmare a verdictului dat de către Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis, în iulie 2012, că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat. În 115 pagini din cele 303 ar exista pasaje plagiate „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele”.

„Comisia îşi exprimă (…) serioase dubii privind calitatea actului de coordonare ştiinţifică în cazul analizat”, se arată în raportul Comisiei de Etică.

În raport sunt scoase în evidenţă „locurile foarte multe din teză unde s-a copiat şi în ce fel s-a copiat”, Comisia de Etică explicând că această copiere a fost făcută „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri, sau prin inversare unor blocuri de text în raport cu sursele, dar şi prin preluarea fără note de subsol a unor bucăţi de text, ceea ce arată că autorul a văzut măcar cum se citează corect”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News