UPDATE ora 21.30: Edilul a confirmat pe Facebook că „după semnarea contractului de execuție pentru Stadionul Farul, în drum spre Constanța, autoturismul în care mă aflam (pe locul din dreapta spate) a acvaplanat și s-a izbit de parapet”. Apoi a adăugat că el și șoferul au scăpat fără fracturi sau probleme deosebite.

Vergil Chițac a precizat apoi pentru Libertatea că se simte bine și că nu va rămâne internat peste noapte la Spitalul Județean Constanța și că deja a ajuns acasă.

***

Știrea inițială: Accidentul rutier a avut loc pe A2, la km 167, sensul de mers spre Constanța.

„La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că pe Autostrada A2 a avut loc un accident rutier. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat de 53 de ani ar fi condus un autoturism și, din cauze care urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi pierdut controlul direcției, iar vehiculul ar fi lovit glisiera metalică dreaptă”, a transmis Poliția Constanța.

Oamenii legii au adăugat că în urma accidentului rutier „a fost rănit ușor pasagerul din autoturism, un bărbat de 62 de ani”, este vorba despre primarul PNL de Constanța, Vergil Chițac, potrivit surselor citate.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și cu cel din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative”, a transmis IPJ Constanța.

Potrivit ISU Dobrogea, „în accidentul rutier au fost implicaţi doi adulţi conştienţi, cooperanţi”, iar Vergil Chițac a fost dus la spital, la UPU Constanţa.

Înaintea accidentului, Chițac a fost la semnarea contractului de construire a noului stadion din Constanța

Vergil Chițac venea de la București, de la Palatul Victoria, unde a fost prezent la semnarea contractelor pentru construirea noului stadion din Constanța, în prezența premierului Marcel Ciolacu, a managerului și antrenorului echipei Farul, Gică Hagi, și a președintelui Farului, Gică Popescu.

Vergil Chițac apare în planul secund al fotografiei postate de Guvernul României pe Facebook. Mai apar premierul Marcel Ciolacu și Gică Hagi

Noul stadion Gheorghe Hagi din Constanța va avea o capacitate de 18.000 de locuri, o suprafață de 64.000 mp, căruia i se vor alătura un teren de antrenament pentru fotbal și atletism cu o tribună de 1.000 de locuri. „Valoarea contractului depășește 490 de milioane de lei și are o durată de proiectare și execuție de 28 de luni”, a precizat Guvernul, luni, 30 septembrie, înaintea accidentului lui Vergil Chițac.

Vergil Chițac, primul parlamentar bolnav de COVID

Fostul senator Vergil Chițac este considerat primul parlamentar român care s-a îmbolnăvit de COVID-19.

El a fost în mijlocul unui scandal în martie 2020, după ce, bolnav fiind, a mers la Parlament, dar și la o ședință a Biroului Politic Național al PNL și a fost acuzat că a infectat mai mulţi liberali.

Ludovic Orban, premier și lider al PNL la acel moment, a decis ca toți membrii Guvernului și liberalii participanți la ședința BPN, care au fost în contact cu Chițac, să intre în izolare și să se testeze.

Acuzat în 2023 de o jurnalistă că a agresat-o

În martie 2023, o jurnalistă din Constanța a scris pe Facebook că Vergil Chițac a agresat-o atunci când i-a cerut un punct de vedere referitor la demisia city managerului.

„Am încercat să obțin un punct de vedere de la primarul Chițac privind demisia city managerului Felicia Ovanesian, iar acesta a tras ușa, m-a împins și mi-a prins mâna la ușă. Acesta mi-a reproșat că nu am nici un drept să intru in Primăria Constanța când vreau eu, deși mă aflam prezentă la o conferință de presă”, a susținut jurnalista pe 27 martie, anul trecut.

În replică, Vergil Chițac a spus atunci pentru Libertatea că el a fost cel agresat de comportamentul jurnalistei: „Eu am fost cel agresat, așa cum face de fiecare dată această doamnă”.

Urmărește-ne pe Google News