“La această oră o echipă a DSP Argeș face un control epidemiologic la Spitalul de Pediatrie Pitești pentru a verifică dacă există indiciile care pot conduce la concluzia că principală cauza a îmbolnăvirilor în masă ar putea fi un virus  sau un microb existent în spital. Vă mai precizăm că ministerul Sănătății urmărește cu mare atenție ceea ce se întâmplă în Argeș și permanent este în legătură cu spitalul Mărie Curie și este informat cu privire la starea copiilor din Argeș internați acolo”, a declarat pentru Ziarul Profit, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

În plus, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar penal în cazul morții fetiței de un an din orașul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

Alți 13 copii au ajuns în cursul nopții de miercuri spre joi la spitale din Argeș, fiind suspecți de infectare cu bacteria E.coli.

În acest timp, alți 14 copii primesc îngrijiri la spitale din București, iar Șeful secției de nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”, medicul Mihaela Bălgrădean, a anunțat că starea loc este mai bună.

Sunt în stadii diferite de boală, în funcție și de tratamentele de care au nevoie. Bineînțeles, cei care suportă acest tratament pe care noi îl numim dializă peritoneală ne așteptăm ca evoluția lor să fie progresiv bună, este ameliorată. Sunt mult mai bine față de cum au venit. (…) Este un tip de Escherichia coli, un tip extrem de agresiv de bacterie, prin faptul că atacă peretele vascular al organelor importante, începând cu rinichiul și terminând cu sistemul nervos central, trecând bineînțeles la nivelul tubului digestiv, al ficatului, pancreasului, cordului sau plămânului. Este vorba de un tip de septicemie extrem de grav„, a explicat medicul.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News