O echipă de cercetători de la James Cook University (Australia) au chestionat 2.000 de persoane, fumători și nefumători, privind locul în care ar trebui puse avertismentele anti-tutun și au descoperit că plasarea lor pe fiecare țigară în parte este mai descurajantă, în parte și datorită caracterului lor de noutate.

Coordonatorul studiului, dr. Aaron Drovandi susține că de-a lungul timpului avertismentele însoțite de imagini de pe pachetele de țigări nu-i mai pot șoca pe fumători.

Prigoana împotriva fumătorilor ar putea lua noi forme astfel că, pe lângă tradiționalele avertismente legate de sănătate, au fost testate și unele de alt tip, precum suma cheltuită anual pentru țigări sau durata timpului care ar fi irosit în timp ce fumătorii își savurează țigara.

”Avertismentele de pe țigară, care sunt noi și au furnizat noi informații participanților la studiu au fost văzute ca mult mai eficiente decât avetismentele de pe pachet”, a spus Drovandi prezentând concluziile studiului.

Australienii nu sunt singurii care s-au gândit să mărească presiunea asupra fumătorilor. La începutul anului, un studiu similar a fost realizat la Universitatea Stirling din Scoția.

Foto: EPA

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News