Această cifră actualizată, compilată din datele Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii și cele mai recente recensăminte naționale ale populațiilor de tigri, se datorează creșterii populațiilor de tigri din India, Rusia, Nepal și Bhutan, metodelor de monitorizare îmbunătățite și protecției sporite, reiese dintr-un comunicat transmis de WWF.

”Pentru prima dată după decenii de declin constant, populațiile de tigru sunt în creștere. Acest lucru ne oferă o mare speranță și arată că putem salva speciile și habitatele lor atunci când guvernele, comunitățile locale și ecologiștii lucrează împreună”, a declarat Marco Lambertini, directorul general al WWF Internațional.

Acum 100 de ani, erau peste 100.000 de tigri

Tigrii sălbatici trăiesc într-o varietate de habitate din Asia. În prezent, există 13 țări cu populații de tigru: Bangladesh, Bhutan, Cambodgia, China, India, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar, Nepal, Rusia, Thailanda și Vietnam.

În urmă cu 100 de ani existau 100.000 de tigri sălbatici, iar în 2010 numărul acestora scăzuse până la 3.200. În 2010, guvernele din țările cu populații de tigri au fost de acord să acționeze pentru a dubla numărul tigrilor sălbatici până la următorul An Chinezesc al Tigrului, în 2022.

Peste 1.500 de tigri, în comerțul ilegal

Tigrii sunt clasificați ca fiind amenințați cu dispariția de Lista Roșie IUCN a speciilor amenințate, cele mai mari pericole fiind braconajul și pierderea habitatului. Statisticile arată că cel puțin 1.590 de tigri au fost confiscați de către autorități între ianuarie 2000 și aprilie 2014, parte a comerțului ilegal cu specii sălbatice, o piață neagră valorând miliarde de dolari.

 
 

Urmărește-ne pe Google News