La nivel mondial, cele mai folosit browser este Internet Explorer cu 46% dintre utilizatori, urmat de Mozilla Firefox cu 30,68%. Podiumul este completat de Google Chrome cu un procent de 15,68%, apoi Safari este pe poziţia a 4-a cu 5,09% din piaţă şi Opera pe locul al 5-lea cu 2,2%.
Principala regulă pe care trebuie să o ştie orice utilizator de browser este aceeea că un browser trebuie actualizat permanent. Cu toate acestea, deşi browserle evoluează, ele nu încetează să fie blocate de aşa numitele „site-uri periculoase”.
În anul 2010, cele mai răspandite 10 versiuni de browsere au avut un număr total de 742 vulnerabilitati critice descoperite (conform Secunia), în medie, doar 17% dintre acestea fiind remediate de către producatori, până în prezent.
Cel mai sigur browser din punct de vedere al vulnerabilitatilor descoperite şi al gradului de remediere, este Opera. Statisticile furnizate de Secunia sunt valabile, însă, doar pentru anul precedent.
O nota distinctă în acest sens, o fac browserele Google Chrome şi Apple Safari (5.0 sau mai recent) ce izolează fiecare tab deschis, într-un proces separat. În cazul în care unul dintre procese devine instabil sau trebuie închis pentru că ameninţă siguranţa navigării, celelalte tab-uri deschise nu sunt afectate utilizatorul putând să continue browsing-ul.
Sursă: isk.ro