Accesul în Google+ se face doar pe bază de invitaţie din partea unui membru. Apoi, pentru a-ţi crea cont ai nevoie de un cont activ de gmail şi trebuie să-ţi alegi un username. În schimb, pe Facebook, trebuie să-ţi creezi un cont dedicat. Diferenţa între Google+ şi Facebook e că primul procesează mai puţine informaţii personale.
Google+ are un videochat – Google Hangouts – şi oferă în acest moment un videochat între două până la zece persoane. Facebook nu vrea să piardă bătălia şi tocmai a semnat un contract cu Skype pentru a-şi îmbunătăţi funcţionalitatea chat-ului cu video.
Pentru a-ţi adăuga prieteni în Google+, ai la dispoziţie sistemul „Circles”, care este mai potrivit modului în care interacţionăm cu oamenii în viaţa de zi cu zi. Opţiunea Facebook Groups îţi permite să adaugi ad hoc grupuri de prieteni, dar comparativ cu modul în care se poate face în Google+, acest lucru pare greoi. Tocmai aceste „cercuri” par a fi piatra de temelie a platformei Google+.
Facebook are un plus faţă de Google+. Cel mai popular site de socializare oferă utilizatorilor un kit care permite utilizarea oricărei aplicaţii din cele 500.000 disponibile, lucru pe care Google+ nu îl face încă.
Facebook are deja peste 750 de milioane de utilizatori, iar Google+ a atins abia cifra de 4,5 milioane de fani. Să fie oare că a fost lansat abia luna trecută? Oricum, site-ul de socializare gândit de motorul de căutare are potenţial, chiar dacă, în cele din urmă, copiază un model de succes.
Google+ nu are un lucru de-a dreptul esenţial. Site-ul nu conţine o aplicaţie care să amintească atunci când este ziua prietenilor din reţea. Vor remedia oare problema?
Spre deosebire de Facebook, aplicaţiile de mobil de la Google+ sunt mult mai accesibile, mai ales pentru posesorii de Android. Astfel, socializarea de pe mobil devine mai uşoară şi mai funcţională cu Google Mobile App+.
Asemănări:
Designul şi funcţionalităţile celor două reţele de socializare sunt mai mult decât asemănătoare. Având în vedere că Facebook a fost primul, concluzia e doar una…
Ambele site-uri au un Wall pe care poţi vedea activitatea celor din reţeaua ta.
Asemeni lui Facebook şi Google+ este un site pe care utilizatorii pot să împărtasească imagini, mesaje, link-uri şi clipuri video cu prietenii. Acestea funcţii sunt la fel de importante pe ambele platforme.
Ambele site-uri conţin opţiunile cu sugestii, dar şi cele cu notificări. În plus, ambele au o versiune în limba română, care îi poate ajuta foarte mult pe cei doritorii mioritici neiniţiaţi cu tainele limbii engleze.
Zuckerberg e cel mai popular utilizator al Google+
Fondatorul Facebook-ului are profil pe site-ul concurent. Deşi mulţi nu au crezut că profilul făcut pe Google+ cu numele Mark Zuckerberg îi aparţine chiar fondatorului Facebook, acesta a înlăturat orice speculaţie: „De ce e lumea atît de surprinsă că am un cont Google?”, i-a spus Mark unui blogger celebru. Mai mult, cu 110.000 de followers, americanul este cel mai popular personaj de pe Google+.