2. O oră în plus de somn îți sporește rezistentă fizică la efort
Te pregătești pentru un maraton sau pentru orice altă activitate sportivă antrenantă? Află că nu este cazul să te suprasoliciți până în ultimul moment: un somn odihnitor în noaptea de dinaintea evenimentului te va ajută să ai mai multă energie și îți va îmbunătăți performanță atletică. Bineînțeles, dacă transformi această practică într-un obicei, beneficiile vor fi cu atât mai însemnate.

3. O oră în plus de somn, prețioasă pentru sănătatea inimii
Începând cu luna martie, când intră în vigoare oră de vară, numărul cazurilor de atacuri de cord crește alarmant. Nici nu este de mirare, susțin experții, data fiind corelația importantă dintre o odihnă corespunzătoare și sănătatea inimii.
Un studiu realizat în 2008 a dezvăluit că oamenii care dorm 7 ore pe noapte prezintă un risc cu 33% mai scăzut de a dezvoltă depozite de calciu în jurul arterelor, comparativ cu adulții care dorm câte 6 ore pe noapte.  
În plus, un alt studiu, publicat anul trecut, a evidențiat beneficiile unei ore în plus de somn asupra hipertensiunii arteriale, demonstrând că persoanele care adaugă o oră la programul lor de somn au parte de ameliorări notabile ale nivelului acesteia.
4. Somnul odihnitor, remediu excelent contra suferinței
Dacă traversezi o perioadă dificilă, află că somnul odihnitor se va dovedi, într-adevăr, un sfetnic bun! Specialiștii afirmă că odihnă te ajută să procesezi și să atenuezi impactul evenimentelor negative de peste zi.
„Etapă de somn în care visam, grație compoziției sale neurochimice unice, ne oferă un fel de terapie nocturnă, un pansament care atenuează impactul emoțional al evenimentelor din ziua precedentă”, este de părere Matthew Walker, profesor asociat de psihologie și neuroștiințe la Universitatea din California – Berkeley.

5. O oră în plus de somn face minuni asupra sistemului imunitar
Probabil ai remarcat deja că oboseală și lipsă de somn perpetuate de-a lungul unei perioade lungi de timp te predispun la îmbolnăviri de tot felul. S-ar părea, conform unui studiu recent realizat în cadrul Universității Yale, că alterarea ritmului circadian prin deprivarea de somn influențează negativ o genă responsabilă de bună funcționare a sistemului imunitar.
Așadar, o protecție eficientă împotrivă bolilor de sezon ar putea începe cu un somn strașnic noapte de noapte!

Sursa: acasa.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News