„În urmă cu doar o lună, VIER PFOTEN a expus practicile ilegale din două mari ferme din Italia, în care sute de mii de găini sunt ţinute înghesuite în cuşti ilegale [2]. Prin această măsură, Comisia Europeana creează un precedent, iar nouă ne dă speranţe că legislaţia privind bunăstarea animalelor va fi implementată mai rapid”, a declarat Gabriel Păun, director de campanii VIER PFOTEN International.
În continuare, mari cantităţi de ouă, multe produse ilegal, se ascund în alimente procesate precum pastele, dulciurile sau sosurile. Fără o specificaţie clară pe etichetă, consumatorii nu pot evita cumpărarea acestor ouă.
„Vrem să ajutăm consumatorii să facă o alegere în cunoştinţă de cauză. Tocmai de aceea am lansat o aplicaţie de smartphone care le permite să scaneze codul de bare al produselor procesate care conţin ouă. Astfel, clienţii magazinelor pot afla într-o secundă dacă acel aliment conţine ouă provenite de la găini crescute în cuşti sau nu. Am lansat această aplicaţie în Germania, Austria şi Elveţia. Funcţionează foarte bine, aşa că intenţionăm să o lansăm şi în alte ţări europene”, a mai spus Păun.
 

Urmărește-ne pe Google News