Spre exemplu, faptul că poporul român vrea să fie reprezentați doar de 300 de parlamentari într-un sistem unicameral, nu contează pentru aleși.
Tudor Chiuariu consideră că din cauza faptului că referendumul din 2009 privind Parlamentul unicameral a fost folosit în scop electoral, că nu a existat o dezbatere publică înainte, n-ar trebui ca rezultatele de atunci sa fie un puunct de pornire pentru modificarea constituției. Mai mult, senatorul PNL crede că modul în care oamenii au votat la sfârșitul anului trecut au anulat efectele referendumului din 2009.
„Ştim cu toţii în ce condiţii a fost folosit în scop electoral acel referendum de către preşedintele în funcţie la acel moment, ştim cu toţii că nu a existat o dezbatere publică serioasă anterioară, ştim cu toţii că nu a existat nicio campanie publică de informare privind consecinţele răspunsului la acel referendum. Suveranitatea poporului a fost exprimată ultima dată la alegerile legislative, în care noi am spus înainte în ce sens vrem să revizuim Constituţia şi că nu vom renunţa la bicameralism, care e principiul de organizare al tuturor democraţiilor civilizate”, a argumentat Chiuariu.
De asemenea, senatorul USL crede că vointa populară nu poate fi respectată în orice condiții. Uneori, crede el, poporul poate greși: „Probabil că dacă am face mâine un referendum privind desfiinţarea Parlamentului s-ar putea să avem un rezultat surprinzător. Asta nu înseamnă că a doua zi vom desfiinţa Parlamentul”.
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!