„Via Transilvanica” este un proiect al asociației Tășuleasa Social, ONG cu sediul în pasul Tihuța, județul Bistrița-Năsăud. Proiectul lansat în urmă cu cinci ani a fost votat de 27.000 de cetăţeni, un record pentru această categorie, conform mesajului transmis de inițiatorii proiectului.
Alin Uşeriu, preşedintele Tăşuleasa Social, şi Anna Szekely, directorul executiv al asociaţiei au fost prezenţi la Veneţia pentru a prezenta proiectul „Via Transilvanica” şi pentru a ridica premiile.
„Vă mulțumim! Acesta este cel mai important premiu al nostru, deoarece reflectă ceea ce este cel mai semnificativ pentru oameni. Via Transilvanica își va continua misiunea de a proteja și promova patrimoniul României, în special patrimoniul natural și rural”, este parte din mesajul transmis de aceștia pe pagina de Facebook.
Ce înseamnă „Via Transilvanica”
„Via Transilvanica” este un proiect social, „prin care comunități întregi care se aflau pe cale de dispariție, primesc un nou sens și o posibilitate de dezvoltare economică printr-un tip de turism făcut în tihnă”, spun inițiatorii. Pe pagina ONG-ului există și un ghid de pregătire pentru cei care doresc să parcurgă traseul. Acesta poate fi consultat aici.
Iar aici puteți citi un eseu scris de jurnalista Anca Iosif, după ce a parcurs 700 de km din acest traseu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro