Alex Plîngu este unul dintre tinerii care în noaptea de 30 octombrie 2015 se afla în clubul Colectiv, la concertul trupei Goodbye To Gravity. A reușit să iasă din flăcările care au ucis, fără milă, zeci de tineri, dar imaginile de groază pe care le-a văzut acolo i-au rămas “tatuate” în memorie.
”Fac ceea ce-mi place și îmi încarc timpul ca să nu am ocazia să mă gândesc la ce s-a întâmplat și ce se întâmplă în continuare… pentru că, din nefericire, nu s-a schimbat mai nimic de atunci. Știu că nu am să reușesc niciodată să trec peste ce a fost acolo… la fel cum nici o persoană care a fost tâlhărită, violată sau agresată în vreun fel nu va putea uita vreodată prin ce a trecut. Iar imaginile cu toți acei tineri care urlau de teamă și durere, cu fața unui băiat care m-a rugat să-l ajut și nu am putut din cauza arsurilor care mă secătuiau de puteri îmi vor rămâne veșnic în minte”, spune Alex.
7 Semne, leacul de care are nevoie
Tânărul de 27 de ani face parte din trupa rock 7 Semne, înființată în urmă cu aproximativ un an. Cei trei colegi ai săi Andrei Dincă, 28 de ani – chitară solo, Mihai Preda, 31 de ani – chitară bass și Șerban Babei, 37 de ani – toboșar, și muzica pe care o compun și o cântă împreună sunt cele mai bune medicamente pentru sufletul și mintea lui Alex.
De curând, băieții au lansat o piesă pentru victimele din Colectiv, pe care au numit-o «Nemuritorul Rock». „Ei vor rămâne mereu în inimile noastre. Piesa este dedicată tuturor celor care au plecat dintre noi în urma tragicului eveniment, dar este și un semnal de alarmă pentru nepăsarea autorităților!”, spun băieții. Trupa «7 Semne» și-a propus ca până la finalul anului să lanseze și un album ce va purta, cel mai probabil, numele piesei compuse în memoria tinerilor care au pierit în incendiul din clubul Colectiv.
În urmă cu 9 luni, vineri seara, pe 30 octombrie, artificiile aprinse în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, care își lansa noul album în clubul Colectiv, au cauzat provocat un incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. Dintre aceștia, 27 au murit în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre ei fiind fotografi, artişti, elevi olimpici şi studenţi străini.
foto: Vlad Chirea
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro