Manuel Betto Pecori are 45 de ani. Născut la Veneția, dar mutat la țară și crescut alături de bunicul său, „un mare mezelar și bucătar de nota 10”, Manuel a devenit fascinat de bucătărie.
„Bunicul meu era deja a treia generație din familia care era de meserie mezelar. Unchiul meu a fost a patra generație și eu sunt a cincea. Facem acest lucru de aproape 200 de ani”, a povestit acesta pentru publicația sibiană.
Manuel a devenit bucătar, iar apoi mezelar. A lucrat în Italia, Austria, iar de un deceniu face mezeluri la Sibiu.
Jambon de oaie
„Sibienii au reacționat foarte bine la produsele mele pentru că fac produse naturale, fără conservanți și încerc să folosesc animale din ferme locale, crescute natural.
Am început să fac salam în pandemie, așa ca o joacă, folosind tehnica pe care mi-o aminteam din copilărie, când stăteam lângă bunicul și mă uitam cu pasiune și curiozitate la tot ce făcea.
Manuel Betto Pecori:
Am început să fac salam și jambon de oaie pentru că mi se părea ciudat că avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu această carne. Am experimentat cu succes și am reușit să fac o șuncă presată de oaie, un salam de oaie și un jambon de oaie pe care l-am denumit vioara, pentru că seamănă cu instrumentul muzical”, povestește italianul, care a devenit faimos pe TikTok cu rețetele sale.
Citește povestea completă, pe Turnul Sfatului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro