„La nivelul acestui buget, primul pas a fost acela de a îngheţa, de a păstra salariile la nivelul anului trecut, tocmai din raţionamentul că trebuie să păstrăm un deficit de 7,2, nu ne permitem o creştere de salarii”, a explicat Dan Barna, care este și președintele USR.
„De la companiile publice s-a cerut, și suntem în evaluare și în așteptare, planuri de reformă explicită. Tocmai că păstrând aceleași anvelope bugetare ca și anul trecut și cu perspectivă de a fi reduse, e clar că aceste companii trebuie să vină cu planuri de reformă, tocmai de aceea nu s-a mărit bugetul și s-a păstrat cel anterior”, a mai precizat Dan Barna la Digi24.
Întrebat dacă în 2021 vor fi bugetari concediați, Dan Barna a răspuns: „Posibil să se întâmple lucrul acesta”.
„Vorbeam de planurile de reformă din guvern, din coaliție. Aceste planuri de reformă pot să presupună, și unele companii bănuiesc că vor lua aceste decizii prin consiliile lor de administrație, presupun, reorganizare de activități. Adică, nu e o cerință, e o consecință de optimizare a funcționării acestor companii”, a mai spus Barna.
Și premierul Florin Cîțu transmisese anterior că, în alcătuirea bugetului pe 2021, se va ține seama de oprirea „hemoragiei banului public” și a anunțat restructurarea companiilor de stat, avertizând că unele dintre acestea s-ar putea să nu supraviețuiască.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro