Potrivit acestuia, a doua etapă este lovirea unor grupuri de forțe armate ucrainene din cele mai importante zone. În același timp, este necesar să se deterioreze în continuare infrastructura critică a Ucrainei. Iar pentru asta e nevoie să fie folosit ceea ce el a numit „un atu puternic al Rusiei împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei”.

Sivkov, considerat unul dintre cei mai autorizați experți militari pro-Kremlin, intervievat permanent de toate publicațiile propagandei și invitat des în emisiunea lui Soloviov, a vorbit despre proiectilul cu o putere gigantică: „Părintele tuturor bombelor”.

În programul „Primul Rus” a vorbit despre armele puternice ale Rusiei, care pot fi folosite în atacurile asupra infrastructurii critice a Ucrainei.

Vorbim despre o bombă de tip termobaric, care a fost supranumită „părintele tuturor bombelor”. Echivalentul său TNT este estimat la 40 de tone. Acest proiectil uriaș poate fi livrat către țintă de bombardierul Tu-160 „White Swan”.

Sivkov a subliniat că din punctul de vedere al puterii, bomba echivalează cu o încărcătură nucleară de dimensiuni mici: „nici mai mult, nici mai puțin”.

Pentru a exemplifica amploarea folosirii unei astfel de bombe, Sivkov a sugerat imaginea exploziei salitrului de la Beirut, din august 2020. „Jumătate din oraș a fost demolat. Asta înseamnă o astfel de bombă. Dar, desigur, nu se intenționează să fie lovite așezările cu ea”, a precizat expertul militar.

În opinia sa, astfel de proiectile ar trebui să lovească țintele inamice care se află în afara zonelor urbane. Acest lucru va asigura distrugerea completă și garantată a țintelor: „Acum trebuie să folosim asta!”.

Proiectilul la care se referă Sivkov este o bombă cu explozie volumetrică (denumirea neoficială AVBPM, Bombă cu vid de mare putere pentru aviație). Poate fi comparat cu bomba US Air Force GBU-43 / B (numele neoficial MOAB – Mama tuturor bombelor,). Greutatea totală a AVBPM este mai mare de 8 tone. Masa explozivă este de 7.100 kg, echivalentul TNT este de 44 de tone.

Potrivit presei ruse, bomba este considerată cea mai puternică armă non-nucleară din lume. În comparație cu cea americană, bomba rusă este mai ușoară, dar datorită utilizării nanotehnologiei, este de 4 ori mai puternică și este capabilă să lovească o suprafață de 20 de ori mai mare, afectând 180 de blocuri, față de 9 pentru cea americană.

Din cauza secretului impus de autoritățile ruse, nu se cunoaște denumirea reală a muniției, deoarece nu se cunosc nici dezvoltatorul și producătorul, nici numărul de unități produse. Nu există nicio dovadă publică și verificată că vreunul dintre bombardierele Tu-160 aflate în serviciu cu Forțele Aeriene Ruse a fost modificat pentru utilizarea acestei muniții.

Academia Rusă de Științe Rachete și Artilerie (RARAN), al cărei vicepreședinte este Konstantin Sivkov, este o organizație științifică bugetară a Federației Ruse, care coordonează activitățile de cercetare și dezvoltare privind crearea, operarea și utilizarea armelor moderne, a echipamentelor militare și echipamentelor speciale de luptă.

Urmărește-ne pe Google News