„Oamenii mor din cauza deshidratării și a lipsei de hrană. Alții mor din cauza lipsei de medicamente, de insulină… Pentru că nu găsesc ajutor medical”, spune Serghei Orlov pentru BBC.

„Oamenii fac tot posibilul pentru a supraviețui. Împart mâncarea, apa, adună lemne pentru a găti pe stradă. Dar uneori nu e suficient”, spune el.

Situația e încă și mai dramatică în cazul mamelor cu sugari. Cele care nu mai pot alăpta nu au de unde procura lapte praf pentru copii. „Ce ar trebui să facă cu bebelușii lor? Nu știu. Nu există mâncare pentru copii în oraș”, a spus viceprimarul.

Locuitorii din Mariupol își petrec cea mai mare parte a timpului în adăposturi sau subsoluri, din cauza bombardamentelor neîntrerupte. Nu au lumină, nici căldură. Iar comunicarea cu orașul este dificilă, deoarece rețeaua telefonică funcționează cu întreruperi.

Mariupolul a fost supus unui asediu cu bombe și trupe rusești, încă din primele zile ale războiului, iar imaginile arată un oraș în ruine, cu cartiere întregi distruse.

Viceprimarul Orlov spune că 70% din spitalele din oraș au fost distruse de bombardamente.

Peste 100.000 de oameni rămân prinși în Mariupol. Eforturile de evacuare la scară largă au eșuat, doar câteva mii de persoane reușind să plece în ultimele zile din oraș, cu mașinile personale.

Foto: Profimedia

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!

Urmărește-ne pe Google News