„Domnul Negoiță insistă ca toate lucrările pe care le face în sectorul 3 să nu aibă autorizație, să nu încerce măcar să-și ia acele autorizații. În zona Unirii, știind că urmează lucrări de anvergură și că zona va fi închisă, și-a bătut joc de banii publici. Pe lângă palmierii de la Unirii, de la Pallady și Hala Laminor, Negoiță a cumpărat mai mulți pomi exotici: măslini, mandarini, portocali”, a declarat viceprimarul sectorului.
„Nu înțelege că acești copaci nu supraviețuiesc climei din România. Refuză să ne spună prețul palmierilor, mandarinilor, măslinilor și câți copaci a cumpărat”, a adăugat Lucian Judele.
Robert Negoiță a declarat luni că a cumpărat, în total 200 de palmieri pe care vrea să-i planteze în sector. Ulterior, edilul a precizat la Digi 24 că este vorba despre 200-300 de palmieri, adăugând că „la Hala Laminor, facem o grădină botanică. Acolo vrem să aducem plante exotice, tropicale. O parte am adus deja, altă parte urmează să vină”.
Primarul spune că „sunt palmieri aclimatizați pentru clima din București” și că vrea să facă un experiment, iar „dacă se va demonstra că aceste plante frumoase și interesante vor rezista în clima noastră, noi vom începe să producem”. Potrivit primarului, specialiștii cu care a discutat au recomandat inclusiv plantarea de măslini, iar Negoiță precizează că nu ar refuza nici alte plante exotice.
„Dânșii ne asigură că dacă unul are de suferit, vin dânșii și înlocuiesc pe propria cheltuială”, a mai declarat primarul Sectorului 3.
Libertatea a scris la finalul săptămânii trecute că primăria condusă de Robert Negoiță a pus palmieri și pe un pod din localitatea ilfoveană Cățelu, pod încă neterminat și construit pe grinzi degradate.
Planurile lui Robert Negoiță cu Hala Laminor
Libertatea a scris recent și despre planurile lui Robert Negoiță de transformare a Halei Laminor, monument istoric, într-un mall, proiect pentru care urmează să mai investească încă 53 de milioane de lei, pe lângă cele 400 de milioane plătite deja.
Potrivit referatului de aprobare a majorarării capitalului social al companiei Algorithm Construcții S3 SRL, cea care deține Hala Laminor, prin cooptarea unui nou asociat la conducerea firmei, Consiliul Local Sector 3, în interiorul halei se vor construi cinematografe, restaurante, birouri, sală de bowling, hotel și vor exista 3.216 mp de spații verzi acoperite cu sticlă.