Urmează negocierile pentru despăgubiri
Ion Mînjină, avocatul lui Şerban Huidu, susţine că vedeta TV a suportat cheltuielile pentru realizarea autopsiei celor trei morţi. “S-a dat şi o sumă de bani aparţinătorului uneia dintre victime, ca avans pentru cheltuieli de înmormântare”, a precizat apărătorul. Potrivit unor surse apropiate rudelor victimelor, cei care au primit deja o parte din bani sunt urmaşii şoferului Ştefan Lungu. Familiile lui Ioan Gârbiş şi Magda Drăghici, cu care Huidu a luat legătura, au dorit să vorbească despre pretenţii după înmormântare.
Accidentul a devenit blestem călugăresc
Jurnaliştii de la România liberă au scris ieri că accidentul produs de Huidu s-a transformat în subiect de blestem. Stareţa Mănăstirii Hurezi, Vâlcea, deranjată că ziariştii au luat-o la întrebări despre afacerile lăcaşului, i-a avertizat pe aceştia: . “Eu zic să mai lăsaţi mănăstirile. Luaţi aminte şi de la domnul Huidu, ce s-a întâmplat”.
Şerban a plâns în braţele uneia dintre văduve
Prezent ieri, la Braşov, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în dosarul în care e cercetat pentru ucidere din culpă, Huidu s-a întâlnit şi cu rudele uneia dintre victime.
În faţa procurorilor, realizatorul TV şi-a menţinut declaraţiile, urmând să le dea actele sale medicale de la clinica din Austria, după ce vor fi traduse.
După audieri, Huidu, fratele şi avocatul său au plecat către un supermarket din oraş, unde au reuşit să scape de ziariştii care îi urmăreau. Cei trei au ieşit pe altă parte, pentru a se întâlni cu văduva lui Ştefan Lungu, şoferul Loganului făcut praf de vedeta TV. Potrivit declaraţiilor apărătorului Ion Mînjină, realizatorul TV şi femeia au izbucnit în lacrimi şi s-au îmbrăţişat când s-au întâlnit. Aceştia au discutat timp de patru ore. În timp ce Şerban era în Braşov, în acelaşi oraş, rudele au condus-o pe ultimul drum şi pe Magda Drăghici, o altă victimă a accidentului de duminică. Huidu nu s-a prezentat la funeralii, însă prietenii victimei spun că nu îl consideră vinovat.
“E o tragedie şi pentru cei care s-au dus, şi pentru cei care au rămas. Eu, personal, l-am iertat pe Huidu, nu e un criminal, oricui i se putea întâmpla”, ne-a declarat Adrian Roşca Metaxa, un apropiat de-al Magdei.
Publicaţia Fanatik susţine că nu este complet refăcut:
«Nu-şi putea controla mâna şi reacţiona greu»
Publicaţia Fanatik susţine că Şerban Huidu nu e nici pe departe refăcut după accidentul de schi de iarna trecută.
Potrivit unor surse citate de jurnalişti, realizatorul TV a fost pe 28 mai la Londra, cu nevasta şi câţiva prieteni, cu ocazia meciului FC Barcelona – Manchester United, unde Huidu s-a comportat bizar. “Se mişca anormal şi avea reacţii ciudate, de om bolnav. Mergea gârbovit, nu-şi putea controla mâna stângă şi reacţiona foarte greu atunci când discuta cu cineva. Trebuia să-i vorbeşti rar, chiar să te repeţi, pentru ca el să înţeleagă, şi dura destul de mult până să răspundă. La un moment dat, la unul dintre golurile marcate de FC Barcelona, cel al lui Messi parcă, toţi cei din jur au strigat «Gol!» şi au început să se agite, iar el a avut o reacţie care ne-a cutremurat pe toţi. S-a ridicat în picioare şi a spus: «Mişu n-are casă în Deltă, Mişu are casă la ţară»”, a povestit sursa.
A trecut din nou pe la locul tragediei.
Nu s-a oprit să aprindă o lumânare
Şerban Huidu şi fratele său, Vlad, s-au întors, ieri, împreună de la Braşov în Bucureşti, gonind cu o viteză înfricoşătoare într-un Citroën. Maşina condusă de fratele “cârcotaşului” a fost surprinsă de reporterii Libertăţii, care se întorceau şi ei în Capitală, circulând cu o viteză de aproape 200 de kilometri la oră.
În timp ce au trecut din nou prin Timişul de Sus, fraţii Huidu au mers cu viteză regulamentară, în coloană. Cei doi nu au oprit la locul tragediei unde erau aprinse lumânări şi depuse mai multe flori.
Viteza pe care o avea maşina poate fi aflată din computerul de bord
Şerban Huidu şi procurorii au convenit, ieri, să facă o expertiză tehnică a accidentului de la Timişul de Sus. Specialişti în domeniu au dezvăluit pentru Libertatea ce presupune acest lucru.
Deşi în Braşov există Laboratorul de Reconstrucţia şi Dinamica Accidentelor de Circulaţie, numirea instituţiei care va desfăşura această expertiză va rămâne la latitudinea magistraţilor.
Expertiza nu va decide cine este vinovatul, ci dezvăluie condiţiile în care a avut loc accidentul şi relevă ce reguli de circulaţie au fost încălcate. Pentru aceasta, cu un ordin judecătoresc, experţii vor putea cere reprezentanţilor Mercedes să decodeze informaţiile din computerele de bord ale SUV-ului lui Huidu şi să le ofere date legate de viteza exactă de deplasare, dar şi de răspunsul echipamentelor de siguranţă. O altă metodă de a stabili viteza de deplasare este pe baza energiei de deformare a celor două automobile, urmată de simularea accidentului pe calculator şi de stabilirea vitezei de deplasare prin aproximare. Metoda dă erori sub 1% şi îl poate incrimina pe Huidu pentru depăşirea limitei legale de viteză stabilită pentru acea zonă.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!