Totodată, despre petiția care a circulat pentru demisia sa și care a strâns peste 120.000 de semnături spune că este inițiativa unor persoane care nu s-au informat, conform Digi 24.
„Bieți oameni care nu știu despre ce e vorba și n-au avut nici răbdarea și nici interesul să citească excepția pe care am formulat-o!”, a comentat, marți, Victor Ciorbea.
UPDATE 12 ianuarie, ora 16:00. Preşedintele Curţii Constituţionale (CCR), Valer Dorneanu, a declarat, joi, că sesizarea Avocatului Poporului este „o speţă foarte complicată” şi că, din acest motiv, nu a stabilit încă un termen de judecată, scrie News.ro.
„E o speţă foarte complicată, pentru că are o încărcătură politică şi o presiune mediatică extraordinară, nu că conţinutul ei ar fi foarte complicat. Este şi aşa, dar este complicată mai ales prin reverberaţiile pe care opinia publică le creează în jurul acestei chestiuni”, a declarat Valer Dorneanu.
Acesta a adăugat că a cerut puncte de vedere de la Senat, Camera Deputaţilor şi Guvern, pe care încă nu le-a primit.
„După ce le vom primi şi după ce judecătorul raportor va redacta raportul, vă pot spune care e termenul”, a precizat el.
Dorneanu a mai spus că speţa este complicată şi prin prisma presiunilor opiniei publice, pe care el le simte că „se răsfrâng” inclusiv asupra sa, deoarece a semnat Legea 90/2001 în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
Proteste în București și Cluj pentru demisia lui Victor Ciorbea
Câteva mii de persoane și-au manifestat, pe Facebook, intenția de a participa la proteste în Capitală și în Cluj pentru a-i cere demisia lui Victor Ciorbea.
Astfel, la protestul din București și-au anunțat prezența 1.200 de persoane, iar alți 3.800 de oameni s-au declarat interesați de eveniment. Cifrele sunt asemănătoare și în cazul protestului din Cluj, unde și-au anunțat prezența 1.100 de persoane, iar alți 2.700 de oameni s-au declarat interesați de manifestație.
„E timpul să îi anunţăm că toate astea au o limită: pe agenda societăţii nu figurează problemele condamnaţilor cu legea. Protestăm pentru principii ale democraţiei, nu împotriva votului celorlalţi – care ni se pot alătura”, se arată pe pagina de Facebook a protestului din Capitală.
Victor Ciorbea a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu Legea 90/2001 care interzice persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern. Demersul său a declanșat o reacție vehementă din partea societății civile, dar și a Președinției, existând voci care spun că se urmărește netezirea drumului lui Liviu Dragnea spre o eventuală funcție de premier.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro