Întrebarea privind dosarul său a fost pusă, în timpul audierii, de către Emanuel Ungureanu, de la USR.

Victor Costache a precizat că va da un răspuns tranşant, pe acest subiect.

”Cred în justiția din această țară și trebuie ca ea sa-și urmeze cursul. În momentul în care mi se va schimba calitatea de suspect și voi deveni culpabil în această speță, îmi voi prezenta imediat demisia primului-ministru”, a spus el.

Costache a mai spus că înţelege durerea familiei, legată de pierderea vieţii pacientei.

„Am cerut și o audiere din partea Colegiului cardio-vascular francez, avem în Sibiu peste 1200 de intervenții realizate cu o mortalitate de 1,4 la sută, cea mai mică din țară, acest caz despre care s-a discutat au fost multe informații inexacte, a fost diagnostic corect”, susține medicul Costache.

„A existat medic de gardă, au fost doi medici, nimeni nu a modificat ora decesului”, a mai afirmat el.

Victor Costache a mai spus că se impune modificarea legislaţiei privind malpraxisul.

„Cum încurajăm noi tinerii care vor să facă chirurgie, neurochirurgie, pentru că suntem într-un vid legislativ, pentru că un caz de malpraxis poate să ajungă imediat în penal. Trebuie să ne gândim cu toţii la o soluţie europeană, ca aceste situaţii să fie mai bine gestionate pe viitor”, a spus ministrul propus.

Chirurgul cardiac Victor Costache a operat-o în 2017 pe soția preotului Tudorică Mihalache, iar aceasta a murit la spital, o săptămână mai târziu.

Preotul a făcut atunci plângere penală, pentru ucidere din culpă și procurorii au deschis un dosar penal în care cercetează faptele reclamate de acesta.

Urmărește-ne pe Google News