„Am mers cu un nume, cel al actualului vicepreşedinte PE (n.r. – Parlamentul European), domnul Victor Negrescu. Normal că ne-am făcut şi un calendar, un deadline, eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea Guvernului României, acest atribut este exclusiv al primului-ministru”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Deja am vorbit cu Nicolae Ciucă, vom avea o discuţie în următoarele zile. De asemenea, instituțional, dacă dorim o anumită normalitate, voi avea o discuţie şi cu preşedintele României, pentru că preşedintele este reprezentantul României în Consiliul European şi e normal să ne coordonăm aceste negocieri”, a continuat premierul.

„Am avut discuţia că nu voi înainta un nume până când nu ne vom întâlni şi vom avea această discuţie şi în cadrul coaliţiei”, a insistat Ciolacu.

Cel mai important în acest moment este de a avea o negociere foarte bună pentru România şi pentru un portofoliu cât mai relevant în cadrul Comisiei Europene.

Victor Negrescu, ales vicepreședinte al PE în iulie, este consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu. Are o relație foarte bună cu lideri socialiști din Spania și Germania, două țări-cheie în angrenajul social-democraților, susțin sursele Libertatea.

De altfel, într-o postare de ieri, de pe pagina lui de Facebook, Negrescu scria: „Salut și susțin împreună cu colegii mei din PES candidatura lui Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al României”.

Negrescu a fost și parte a negocierilor pentru funcțiile PSD din Parlamentul European. În schimb, surse din partid susțin că lui Negrescu „îi e suficientă funcția de acum”, adică de vicepreședinte al PE.

Negrescu e văzut ca variantă de comisar pe zona economică, mai ales că în prezent e raportorul României pentru bugetul UE pentru 2025, o responsabilitate avută de puțini români de când e țara noastră în Uniune.

Eurodeputatul Victor Negrescu a bifat cinci rapoarte ca raportor, 23 ca raportor alternativ, cinci avize ca raportor pentru aviz, 14 avize ca raportor alternativ, șapte propuneri de rezoluție, 168 de intervenții în plen și 1.186 de explicări ale votului. De asemenea a depus 84 de întrebări pentru răspuns scris.

Foto: Facebook Victor Negrescu

Urmărește-ne pe Google News