„Accept solicitarea preşedintelui, dacă imi indică temeiul legal al cererii lui”, a declarat pentru Mediafax premierul Victor Ponta.
Traian Băsescu i-a cerut astăzi ministrului desemnat al Culturii, Puiu Haşotti, să declare pe propria răspundere faptul că lucrarea sa de doctorat și alte opere științifice nu constituie plagiat.
Solicitarea lui Traian Băsescu vine pe fondul suspiciunilor de plagiat care îl vizează pe Victor Ponta, în urma unui articol în revista ”Nature”. Conform articolului, premierul României ar fi reprodus mai mult de jumătate din teză.
„Nature a văzut documente compilate de un denunțător anonim care arată că mai mult de jumătate din teza de 432 de pagini în limba română a lui Ponta constă în texte duplicate. Primul-ministru este acuzat că a copiat pasaje mari din publicații anterioare fără citarea corectă (…) Dacă acuzațiile vor fi dovedite, ar putea provoca o presiune publică asupra lui Ponta să demisioneze, spun insideri politici (…)”, scrie în articolul apărut în ”Nature”.
 
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News