„Aceasta nu este o decizie pe care Curtea o ia cu uşurinţă, dar este decizia care, în ochii Curţii, serveşte cel mai bine interesele justiţiei”, a notat judecătorul Juan Merchan. Verdictul este o victorie uriaşă pentru fostul preşedinte american, care doreşte să revină la Casa Albă.

Donald Trump a salutat amânarea anunţării sentinţei, susținând că dosarul trebuie clasat. „Dosarul ar trebui închis”, a spus candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA pe platforma sa Truth Social, afirmând că „nu a făcut nimic rău”.

La finalul lunii mai, 12 juraţi au ajuns la concluzia unanimă că fostul preşedinte este vinovat în dosarul în care a fost acuzat că a ascuns în documente contabile o plată către vedeta porno Stormy Daniels, făcută cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, pentru ca aceasta să nu vorbească despre presupusa relaţie sexuală din 2006.

Este vorba despre 130.000 de dolari care să cumpere tăcerea femeii în legătură cu relația pe care a susţinut că a avut-o când Trump era căsătorit cu soţia sa Melania acum 18 ani. De atunci, au fost mai multe amânări ale verdictului.

Donald Trump este primul preşedinte american judecat penal şi găsit vinovat. Trump, în vârstă de 78 de ani, a pledat nevinovat şi a negat că a făcut sex cu Daniels în 2006.

Alegerile din SUA, unde se vor înfrunta Donald Trump și Kamala Harris, vor avea loc pe 5 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News