„Victoria Ucrainei este indispensabilă, nu doar pentru că aşa este corect, nu doar pentru securitatea şi stabilitatea regiunii Mării Negre, ci şi pentru a împiedica Federaţia Rusă să mai declanşeze o nouă agresiune în viitor. Susţinerea comunităţii internaţionale nu vine doar în sprijinul Ucrainei, ci apără principiile şi normele ordinii internaţionale bazate pe reguli, pe scurt, întreaga ordine internaţională fundamentală în lumea în care trăim”, a spus ministrul Luminița Odobescu în discurs, potrivit news.ro.

Ea a precizat că întâlnirea de la Chișinău a reprezentat un moment de analiză în domenii precum interconectarea energetică, combaterea dezinformării, transporturi şi agenda europeană.

„România rămâne alături de Ucraina pentru a identifica soluţii alternative în domeniul energetic”, a completat Odobescu, care a precizat că România va continua să reducă posibilitatea Rusiei de a folosi accesul la energie ca element destabilizator în regiunea Mării Negre.

Ministrul Luminița Odobescu a avut o serie de întâlniri cu înalți oficiali din Republica Moldova. Ea a fost primită de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și a avut discuții, printre alții, cu omologul său, Mihai Popșoi, cu premierul Dorin Recean și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Urmărește-ne pe Google News