Până în 50 oameni, unii cu mască, alții fără, au aprins lumânări, au depus coroane de flori, au mâncat colivă și au băut țuică. N-au lipsit omagiile și discursurile „tovarășilor”.

Frigul nu i-a împiedicat să asiste la comemorare. Au adus coroane de flori, colivă, portrete, au aprins lumânări și au ținut discursuri. Desigur, numărul acestora este mai mic de la an la an.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

O femeie la 60 și ceva de ani spunea că era mult mai bine pe vremea lui Ceaușescu.

„Eu vin și în cursul verii aici”, a spus femeia care i-a compus și o poezie fostului dictator.

Cuplul dictatorial Elena şi Nicolae Ceauşescu a fost executat pe 25 decembrie 1989, după un proces desfăşurat la Târgovişte, oraş unde cei doi soţi au fost capturaţi după ce fugiseră cu un elicopter de pe clădirea C.C. al PCR.

Nicolae Ceaușescu a fost președintele României timp de 22 de ani, în perioada 9 decembrie 1967 – 25 decembrie 1989. Data de 26 ianuarie, în care era sărbătorită în regimul comunist ziua de naștere a „Tovarășului Nicolae Ceaușescu”, era marcată în presa aflată sub controlul total al regimului comunist de pagini întregi de elogii și gânduri de recunoștință la adresa acestuia.

„Erou printre eroi”, „Marele conducător” sau „Cel mai iubit fiu al poporului” au fost doar câteva dintre apelativele folosite de-a lungul a mai bine de două decenii de ziarele vremii atunci când vorbeau de Nicolae Ceaușescu.

Pe timpuri, la fiecare aniversare a liderului comunist, toată lumea îi pregătea festivități și cadouri impresionante. Nicolae Ceaușescu sărbătorea ziua de naștere cu mare fast, alături de Elena și de familie, dar și de alți tovarăși de partid. „Cel mai iubit conducător” apare în multe fotografii de la una din aniversările sale. Ciocnea un pahar, iar pe fundal puteau fi văzuți și muzicanții. Petrecerea la care erau invitați din anturajul familiei prezidențiale era animată de cântăreții vremii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News