Personajul principal, detectivul Charlie Jade (jucat de actorul american Jeffrey Pierce) este un detectiv care a fost prins într-un alt univers decât cel din care aparține, despre care credea că deține cheia pentru a salva universul său și altul. Cele trei universuri paralele se numesc Alphaverse, Betaverse și Gammaverse.
Charlie devine implicat într-un caz în universul său, Alphaverse, când o explozie se petrece în Gammaverse și îl aruncă în Betaverse, alături de femeia care a provocat explozia.
Interesant este că lumea lui Chalie este un loc futuristic numit Cape City, unde nu mai există apă, iar atmosfera este foarte toxică, adică exact ce se întâmplă în Cape Town în zilele noastre. Acolo, Vexcor, una dintre cele mai mari companii din oraș, vrea să ajungă în Gammaverse și să fure resursele.
În prezent, locuitorii Cape Town sunt grav afectați de secetă, iar rezervele de apă ale orașului sunt foarte aproape de a fi epuizate. Autoritățile sud-africane au decretat stare de catastrofă naturală în întreaga țară din cauza secetei istrice care afectează de mai multe luni Cape Town, un oraș care ar putea rămâne în curând fără aprovizionare cu apă potabilă.
Decizia, publicată în monitorul oficial, a fost luată după ”o reevaluare a amplorii și gravității secetei actuale” și încredințează acum guvernului gestionarea crizei. Astfel, toate instituțiile statului sud-african sunt mandatate să pună în aplicare ”planurile de urgenţă, măsuri imediate de ajutor şi de construcţie” necesare, potrivit textului hotărârii. Decizia a fost semnată de directorul Centrului național de gestiune a situațiilor de urgență, Mmaphaka Tau.
Cape Town, al doilea oraș ca mărime din Africa de Sud, este afectat de o secetă gravă de aproape un secol, iar acum rezervele de apă sunt la cel mai scăzut nivel.
Pentru a nu epuiza apa rămasă, cele 4 milioane de locuitori vor trebui să nu consume mai mult de 50 de liri de apă pe zi de persoană (adică echivalentul unui duș de trei minute. Autoritățile au amenințat cu amenzi pentru cei care nu vor respecta această măsură, dar până în prezent nimeni nu a fost sancționat.
La începutul lunii februarie, locuitorii din Cape Town au rămas uimiți când au văzut mai mulți nori negri formați deasupra orașului, aruncând de-asupra orașului șuvoaie de apă de ploaie preț de câteva minute.
Chiar dacă nu a durat mult, ploaia a reușit să amâne cu o lună momentul ”Zilei Zero” – ziua în care se vor epuza toate stocurile de apă. Astfel, aceasta nu va mai sosi pe 12 aprilie, ci pe 11 mai.
Străzile au fost luate cu asalt de oameni fericiți, care nasau și cântau în ploaie. Alții alergau cu bidoane spre gurile jgheaburilor pentru a colecta prețioasa resursă naturală. Ei au folosit-o ulterior pentru a spăla hainele.
Ce se întâmplă acum în Cape Town este, de fapt, unul dintre efectele încălzirii globale: perioade lungi de secetă.
În astfel de momente grele, inegalitatea socială din Africa de sud este și mai evidentă. În timp ce populația săracă așteaptă cu bidoane în mâini cozile infinete lângă fântânile publice, oamenii bogați refuză să renunțe la piscinele pline cu apă dulce.
Deși se află pe malul Atlanticului de Sud, Cape Town nu are un sistem performant de desalinizare a apei oceanice.
VIDEO EXCLUSIV/Asta e LIBERTATEA. Un gest mic, pentru o rușine mare. Scrisoare către Ţara Soarelui Răsare